Csatlakozz hozzánk

Hírek

A hülyeség áradása

A Fastride augusztusi számából

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Ez a cikk a FastRide magazin 2010. augusztusi számában jelent meg.

Az internet kőkeményen behálózta a 21. század emberét, függetlenül attól, hogy motoros-e vagy sem. Tagadhatatlan előnyei mellett akad pár számlájára írható negatívum is, amikkel nem árt vigyázni!

Az internet legalább akkora okossága volt az emberiségnek, mint a kerék – ha nem nagyobb –, és mint megannyi dolgot, ezt is a hadseregnek köszönhetjük. Kevés olyan ember van manapság, akit ne kötne az internet valamilyen formában a számítógéphez – van, aki a könnyen elérhető pornó miatt tartja, van, aki a kenyeret is onnan rendeli, de van, aki a kenyérre valót keresi meg segítségével. Többek között az FR gyártása is jóval bonyolultabb lenne, ha nem lenne a net. Aztán ott van még a web szórakoztató ereje, a megannyi online hírportál, videomegosztó, social networking oldal, és a fórumok. Horgonyozzunk le egy picit az utóbbiaknál

Megszámlálhatatlanul sok oldal létezik, amiken társas eszmecserére alkalmas platformok vannak; természetesen ez alól a motoros site-ok sem kivételek. A fórumok nagyon hasznosak tudnak lenni, de ahol emberek vannak, ott a hülyeség is hamar felüti a fejét. Nem mintha mi nem írhatnánk véletlenül valamilyen butaságot olykor-olykor, hiszen mi sem vagyunk tévedhetetlenek, de a szórás jóval kisebb, mint a világhálón. Egy magazin szakmaisága kevésbé kérdőjelezhető meg, mint mondjuk egy arc nélkül beírogató lelkes fórumozgatóé. És az arctalanság kérdése elég sarkalatos pont, mert a különféle nick néven publikáló figurákról alig vagy szinte semmit sem tudni, azaz lehet, hogy az adott személy még életében nem ült motoron, s úgy próbál előadást adni egy témában. Ugyanez az arctalanság, és az ezt kihasználó emberek mindenféle trágár vagy negatív hozzászólásai keserítik meg az online – motoros – médiumok életét. Ha már az online motoros médiumokat felemlegettük, kötelező megemlítenünk, hogy a világháló igen sok szakbarbár „születéséhez” járult hozzá, hiszen egy site-ot elindítani, működtetni jóval kevesebb ráfordítást igényel, mint egy nyomtatott szakmagazint, ráadásul a kontroll is jóval alacsonyabb. Azaz elég nehezen ellenőrizhető az adott firkász előélete, rutinja, szakértelme, míg az offline világban több évet kell küzdeni egy adott ismertségért és elismertségért – joggal. Manapság bárki percek alatt motoros újságírót faraghat magából – nyilván ez megmarad az optikai csalódás szintjén…

Persze a fordítottja is igaz, mert rengeteg hozzáértő és rutinos harcossal találkozni a világháló berkein belül. Nagyon sok hasznos infót zsebelhetünk be hazai és külföldi fórumokon a legváltozatosabb témákban. De – és ez egy nagy DE – a kapott, szerzett infó hitelességét mindig ellenőrizzük le, kérdezzünk utána, valóban úgy van-e, mert senki sem tévedhetetlen, s így elég sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat.

Ha megtanulod megfelelően használni, akkor az internet az egyik leghatékonyabb fegyver lehet az arzenálodban. Légy körültekintő és ne fogadj el semmit fenntartások nélkül!

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending