Csatlakozz hozzánk

Hírek

“A HRC erősebb, mint valaha…”

…nyilatkozta a Honda-versenyrészleg elnöke az újabb MotoGP konstruktőri vb-címet követően

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A gyorsasági motoros GP idei utolsó, valenciai futamán a Honda – Dani Pedrosa győzelmével – megszerezte 61. konstruktőri világbajnoki címét. Az egyéni vébécím már egy fordulóval előtte eldőlt a repsolos spanyol ellenfele, a yamahás Jorge Lorenzo javára.

A 2012-es MotoGP konstruktőri bajnokság megszerzésével a Honda 19-szer a nagy kategóriában (6-szor a MotoGP-ben és 13-szor az 500ccm-ben), 6-szor a 350-es kategóriában, 19-szer a 250-ben, 15-ször a 125-ösök között és 2-szer az 50 köbcentis kategóriában lett első. A Honda versenyzői az idei 12. diadalukkal együtt már 658 GP-futamot nyertek összesen, minden kategóriát beleértve.

A Repsol Honda Team csapatának 2012-es versenyzői, Dani Pedrosa és Casey Stoner vállalták a legnagyobb szerepet a konstruktőri vb-cím elhódításában – ketten együtt 412 pontot szereztek. Pedrosa tízszer hozta a Honda legjobb eredményét, Casey Stoner – annak ellenére, hogy sérülése miatt három versenyben nem vehetett részt – hétszer szerezte meg a legmagasabb pontszámot. A Honda szatelit csapat versenyzője, Alvaro Bautista szintén hozzájárult a világbajnoki címhez, a San Marinóban szerzett harmadik helyezésével.

„Megszerezve a Honda 61. konstruktőri világbajnoki címét, büszkeséggel tölt el az a kiváló teljesítmény, amelyet a csapat nyújtott. Ez az egymást követő második alkalom, amely azt bizonyítja, hogy a HRC erősebb, mint valaha. Sajnálatos, hogy Dani nagyon kevéssel, de lecsúszott a világbajnoki címről, amiért a végsőkig harcolt, és gratulálunk Jorge Lorenzónak az ebben a nehéz versenyidőszakban nyújtott teljesítményéért. Őszinte sajnálattal mondunk búcsút Casey Stonernek, a 2011-es világbajnoknak, minden jót kívánva neki a jövőre. Köszönetet kell mondjak, minden szponzornak és technikai munkatársnak, partnernek, akik értékes munkájukkal folyamatos támogatást nyújtottak. És nem utolsó sorban köszönetet mondok rajongóinknak, akik a világ minden táján szurkoltak a csapatnak. Reméljük, hogy ezt a teljesítményt a következő szezonban is meg tudjuk ismételni!” – nyilatkozott Tetsuo Suzuki, a HRC elnöke.


A Honda versenyzői minden egyes versenyen a pódiumra állhattak ebben a szezonban
Repsol Honda Racing 2012

Forrás: Honda

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending