Connect with us
Suzuki

Hírek

A Honda újabb képe Moto3-mas versenygépéről

Úgy tűnik, a négyütemű 250-esek hasonlítani fognak a mostani 125-ösökre – külsőre

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Forrás: MotoGPhírek.hu

Az ugye már biztos, hogy 2012-től négyütemű 250-es gépek alkotják majd a MotoGP legkisebb géposztályát, na de vajon milyen „márkák” lesznek az átalakuló kategóriában? Eddig kettőről tudunk biztosan…

Korábban már beszámoltunk arról, hogy milyen szabályok szerint épül egy Moto3-mas versenygép. A Giampiero Sacchi irányította Ioda Racing már elkészült a saját négyütemű 250-es versenygépével, akárcsak a Honda, akik mellesleg még nem rántották le a leplet teljesen motorjukról, viszont ennek ellenére azért nagyjából lehet rá következtetni, hogy hogyan is fog kinézni.

Az alábbi kép alapján nagyon úgy fest, hogy egy, a Honda RS125-öshöz nagyon is hasonló küllemű gépről van szó. Egyébként a Honda szándékosan nem hajlandó egyelőre úgymond normális képet megosztani a motorról, ezzel is mintegy növelve az érdeklődést. Annyit azért már tudni lehet, hogy az NRS250 elnevezésű kétkerekűt Japánban már tesztelek és valószínűleg nem csak a Japán GP-Mono bajnokságban, hanem az olasz 125-ös bajnokikon is bevetik majd. A CIV nyolcadliteres sorozatát ugyanis „vegyes” géposztályként szeretnék kialakítani, mintegy a Moto3-mas gépek tesztelése és erejének felmérése céljából. Ha minden igaz, akkor a Ioda Racing TR001-est is ebben a sorozatban teszik próbára. Zárásként azt azért még meg kell jegyezni, hogy a spanyol 125-ös bajnokságban is hasonló módon „vegyes” kategóriát akarnak létrehozni a kétütemű 125-ösök és a négyütemű 250-esek összeeresztésével.


Az NRS250…


…és kétütemű 125-ös elődje, az RS125

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending