Csatlakozz hozzánk

Vezetéstechnika

A Honda új biztonsági központja

A Honda Safety Institute – az első európai központ, amelyet kifejezetten motorosoknak ajánlanak – megnyitotta kapuit

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Honda Safety Institute – az első európai központ, amelyet kifejezetten motorosoknak ajánlanak – megnyitotta kapuit.

Barcelona, 2009. szeptember 17.  – A Honda Safety Institute (HIS) Európában egyedülálló nemzetközi bemutató központ. Egyike a Honda 36 hasonló létesítményének, amelyeket világszerte alapítottak, zömüket főként Ázsiában és Dél-Amerikában. Mindazonáltal az öreg kontinensen is terjeszkedik a Honda, az első európai motoros képző központ helyszínéül Santa Perpètua de Mogodát választották Barcelonában.

A HIS modern létesítményei 25.000 m2-nyi alapterületet foglalnak el, a központban álló főépületben kaptak helyet a különböző tantermek. A gyakorlati képzés három elkülönített helyszínen folyik:

– egy több célúan felhasználható aszfaltozott pályán,
– a fékezési gyakorlatok számára fenntartott, különböző súrlódási együtthatójú szakaszokból álló területen,
– valamint egy off-road pályán, amelyen triál gyakorlatok számára kialakított hely is található.

Ezekkel a létesítményekkel tervezik az évenként akár 15.000-nél is több résztvevő fogadását, amelyre közel 4 millió eurót fordítottak. A HIS gyakorlati és elméleti képzést fog nyújtani a Honda Vezetéstechnikai Iskolájának képzett oktatói segítségével, lényegében több mint 17 év tapasztalatát felhasználva, amely oktatásokon eddig 144.000-nél is többen vettek részt.

A létrehozott képzési rendszer 7 különálló kurzusból áll össze:

Speciális képzés gyermekeknek: A játék a legjobb módja a tanulásnak. A kurzus programja a Riding szimulátor használatával támogatott elméleti és gyakorlati képzést tartalmaz.

Közúti közlekedésbiztonság: Alap vagy kezdőkurzus az 50 cm3-es robogók vezetőinek számára, valamint a magabiztos motorozási készség kifejlesztésére.

A B-A1 engedély érvényesítése: Képzés azon autóvezetők számára, akik 125 cm3-es robogók vezetésében akarnak rutint szerezni.

Alapfokú defenzív képzés: Tanfolyam a kevésbé tapasztalt, középkategóriás motorkerékpárt vezetők részére.

Középfokú defenzív képzés: Speciális tanfolyam a több éves tapasztalattal rendelkező, közepes és nagyköbcentis motorkerékpárt vezetők számára, akik tovább szeretnék javítani vezetési technikájukat.

Defenzív képzés haladóknak: A közepes és nagy köbcentis motorkerékpárt vezetőknek kialakított program, akik már több éves rutinnal rendelkeznek, hogy tovább tökéletesíthessék vezetési technikájukat.

Hivatásos képzés: Speciális tanfolyam hivatásos motorosoknak. A tananyagot és a képzés időtartamát az adott csoport igényeinek megfelelően alakítják ki.

A HIS adottságai – miként a többféle képzési kategória – minőségi képzést garantál minden résztvevő számára. Szintén kihangsúlyozandó, hogy a részvételi díj 70 és 100 euró között mozog, amely tartalmazza a motorkerékpár használatát és az összes szükséges védőfelszerelést, hogy a tanfolyam során a legjobb védelmet élvezhesse a résztvevő.

Mindemellett – ahogy ez 1992 óta történik – a HIS továbbra is kínál ingyenes közlekedésbiztonsági képzést a Montesa Honda S.A jóvoltából, amely a költségek 100%-át téríti  a középiskolás résztvevők számára, beleértve a diákok szállítását is a HIS központba, illetve vissza a középiskolájukhoz.

A HIS képzési programja különféle motorkerékpár-kezelési ismereteket tartalmaz, nagy hangsúlyt fektetve a különböző off-road területek, a triál pálya és a Riding Szimulátorok használatára. Ráadásul azzal a céllal, hogy minden kurzus pedagógiai irányvonalát még jobban megerősítsék, az összes résztvevő ajándékba kap egy, az alap vezetési technikákról szóló kézikönyvet és egy DVD-t.

Honda Safety Program

2004. az Európai Közlekedésbiztonsági Karta aláírása óta a japán óriásvállalat erőforrásainak nagy részét a baleset megelőzés három alappillérének – mint a megelőzés, az aktív és a passzív biztonság – támogatására szenteli. A megelőzés területén kihangsúlyozandó, hogy a motor gyártók közül egyedüliként a Honda gyárt sorozatban légzsákkal felszerelt motorkerékpárt, a GL1800 Goldwinget. Ami az aktív biztonságot illeti, a szériában gyártott motorkerékpárok 80%-a rendelkezik ABS rendszerrel.  A megelőzéshez kapcsolódik, hogy a motorgyár kifejlesztette saját motorkerékpár szimulátorát. Emellett folyamatosan zajlanak a kutatások a járművek közötti kommunikáció (ASV) és olyan technológiák kifejlesztésére, amelyek a járművek láthatóbbá tételét támogatják.

A motoros vezetőképzés 1970-ben indult, amikor a Honda Motor Co Ltd. létrehozta saját közlekedésbiztonsági osztályát. 1992-ben a Montesa Honda a Honda Riding School (HEC) megalapításával elindította saját képzési programját, amelyet az elmúlt években a Honda Zk School tett teljessé. A most megnyitott HIS támogatja a Montesa Honda baleset megelőzés területén véghez vitt erőfeszítéseit, különösen a vezetőképzés területén, egyben fontos társadalmi szerepvállalás a motoros közösség érdekében. 

Comments

comments

Trending