Connect with us
Suzuki

Hírek

A hó fogságában, első kézből (frissítve!)

Március 15-e számomra a hivatalos szezonkezdetet szokta jelenteni, amely papíron október 23-áig tart. A ’48-as ünnep napjára már egy kisebb gurulást szoktunk szervezni, idén viszont senki nem ment sehova. Illetve aki mégis, az nálunk sokkal rosszabbul járt…

Published

on

a ho fogsagaban 1
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Mint arról már nagy valószínűséggel mindenki értesült, az M1-es és M7-es autópályákat érintő hóátfúvások miatt katasztrófahelyzet helyzet alakult ki a Dunántúlon. Pintér Sándor belügyminiszter péntek délelőtt riadót rendelt el, majd 11 órakor kezdődő sajtótájékoztatóján mindenkit megnyugtatott, hogy úton van a segítség. Nos, sajnos ebből sokan egy jó darabig nem sokat éreztek: egyes helyeken fájdalmasan sokáig nyoma sem volt a “szerveknek”. A magukra maradt emberek viszont összetartottak, és lehetőségeikhez mérten igyekeztek segíteni egymást.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a tűzoltók, a rendőrök, a közút- és autópályakezelő, vagy a katasztrófavédelem munkatársai nem siettek a bajbajutottak segítségére, de egyszerre nyilván ők sem lehetnek több helyen – a Komáromtól Letenyéig tartó “riasztási sáv” márpedig jókora volt… Az más kérdés, hogy fél, vagy akár egy egész napig egyhelyben várni a segítséget…igen idegőrlő élmény. Minderről személyes forrásunk is van, hiszen autós testvéroldalunk kolléganője, “Kristóf Nóra pont a Komárom-Nagyszentjános-Bábolna Bermuda-háromszögben tűnt el”. Az ő három részes beszámolóján keresztül most beleképzelhetjük magunkat azoknak a helyzetébe, akik nem az otthonukban töltötték a március idusára virradó éjszakát…
– illetve ha személyes tapasztalataitok vannak, várjuk őket hozzászólások formájában…

1. rész: “04.57 perc van. Összeomlott az Útinform oldala és állítólag hétfőig senki sem mehet sehova. Remélem, hogy ez csak egy városi legenda. Jó itt a hajléktalan szállón. Fűtés kevés, csak orkán erejű szél. Egy órát aludtam. Lassan megírom a második fejezetet is. Folytatása következik!”

2. rész: “A nap első sokkoló híre, éhgyomorra: március 18-ig a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság megtiltotta a közlekedést. Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk. Így inkább nevetünk. Egészen addig, amíg meg nem nézzük az első Híradót, amely képekkel is alátámasztja, hogy valóban semmi esélyünk a kijutásra. Közben jönnek-mennek a látogatók, és a rosszabbnál rosszabb hírek. Lehet, hogy tényleg nem megyünk?!”

3. rész: “Egyre erősödik bennünk a honvágy, pedig itthon vagyunk és az elmúlt tíz percben öt új ismerősünktől vettünk búcsút. Ők a szerencsések, mert Győr felé folytatják útjukat. Apropó úticél: sajnálattal közöljük, hogy a Túlélő Túra 24.(!) órájában a célt módosítottuk; haza szeretnénk menni. A tervezett sportfoglalkozások (zsemlye curling, hóember építés) érdeklődés hiányában elmaradtak. Várunk. Várunk. Várunk”

– frissítve (03.16):

4. rész: “Induljunk vagy maradjunk? Elgondolkoztunk azon, hogy ha az utakon veszteglő 8000 utastársunk mind egyszerre indul el, hány másodperc alatt alakul ki majd a csütörtökihez hasonló helyzet? A folyamatos posztolásoknak köszönhetően a segítség az interneten keresztül érkezett: Németországból…”

5. rész: “Kevéssel 3 óra után tovább indult a bátor csapat. Az ízletes ebéd és a szülők megnyugtatása után már csak egy feladat volt: visszajutni saját kis kuckójukba. Érzékeny búcsút vettek a szülőktől és tovább indultak. Mivel már napközben is pozitív élményeket szereztek, konkrétan járható utak voltak Tatától, nem aggódtak annyira, mint a reggeli indulás előtt…”

Az 1848-as forradalom évfordulóján osztrák segítséggel szabadultunk fel a megszálló hómezők uralma alól…
Tank az M1-es autópályán – nem mindennapi látvány…

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending