Connect with us
just1 mx
Suzuki

Blog

A háttal motorozás új magyar rekordja

Az új név, akit meg kell és minden bizonnyal meg is fogunk jegyezni: Árvai Joci. Legutóbb Kunmadáron Borsay Szabb stuntman háttal motorozós rekordját döntötte meg, de ez neki nem elég…

Published

on

nap videoja julius 2015
ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Szöveg, képek: rekordok.blog.hu

Motoros rekordokban az utóbbi időkben nem álltunk túl jól… Egyszer csak előbukkant a semmiből Árvai József a maga 26 évével, és lepipálta a világot! Kunmadarason a pályabíró alig mert odanézni, amikor Józsi felült a motorjára. Nem is akárhogyan, hanem menetiránynak háttal, miközben kijelentette, hogy meg fogja dönteni a világrekordot, de csak augusztusban, most viszont gyakorol egy kicsit…

A kunmadarasi repülőtéren évek óta nem repülnek már, hanem gyorsulási versenyeket rendeznek; a júniusi futam keretén belül ült a “rekordkísérletező” motoros 2003-as évjáratú Suzuki GSX1300R típusú motorjának nyergébe, pontosabban a Hayabusa tankjára. Az eddigi magyarországi rekord 200,78 km/óra volt (Borsay Szabolcs, 2002. július 2., Sármellék, GSX-R1000 – szerk.), amely 1000 méteres távon valósult meg.

Joci K3-as Hayabusával lép Szabb nyomdokaiba…

Esetünkben kétféle távon mértünk: először a verseny rögzített mérőeszközével 402 méteren, a célvonalon áthaladáskor mértük a motoros sebességét – ez 195,84 km/óra volt. A következő távolság 1.000 méter volt, itt a Suzuki már 217 km/óra sebességgel robogott. A hátszél egyenletesen 25 km/órás volt. Tehát két rekordot regisztrálhattunk ezen a napon: 402,33m-en (negyed mérföldön) 195,84, 1.000 m-en 217 km/órát, ezzel újabb kettős rekordert köszönthettünk a “furcsán” motorozó fiatalemberben.

A következő kísérletet augusztus 16-án láthatjuk, ekkor a cél minimum a 250 km/óra elérése – és ezzel a jelenlegi világrekord túlszárnyalása.
Meglátjátok, ez a fiú hamarosan a világ tetejére kerül!

Ezt (is) nevezik nem rendeltetésszerű használatnak…

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending