Csatlakozz hozzánk

Blog

A háttal motorozás új magyar rekordja

Az új név, akit meg kell és minden bizonnyal meg is fogunk jegyezni: Árvai Joci. Legutóbb Kunmadáron Borsay Szabb stuntman háttal motorozós rekordját döntötte meg, de ez neki nem elég…

Közzétéve

ekkor

nap videoja julius 2015
ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Szöveg, képek: rekordok.blog.hu

Motoros rekordokban az utóbbi időkben nem álltunk túl jól… Egyszer csak előbukkant a semmiből Árvai József a maga 26 évével, és lepipálta a világot! Kunmadarason a pályabíró alig mert odanézni, amikor Józsi felült a motorjára. Nem is akárhogyan, hanem menetiránynak háttal, miközben kijelentette, hogy meg fogja dönteni a világrekordot, de csak augusztusban, most viszont gyakorol egy kicsit…

A kunmadarasi repülőtéren évek óta nem repülnek már, hanem gyorsulási versenyeket rendeznek; a júniusi futam keretén belül ült a “rekordkísérletező” motoros 2003-as évjáratú Suzuki GSX1300R típusú motorjának nyergébe, pontosabban a Hayabusa tankjára. Az eddigi magyarországi rekord 200,78 km/óra volt (Borsay Szabolcs, 2002. július 2., Sármellék, GSX-R1000 – szerk.), amely 1000 méteres távon valósult meg.

Joci K3-as Hayabusával lép Szabb nyomdokaiba…

Esetünkben kétféle távon mértünk: először a verseny rögzített mérőeszközével 402 méteren, a célvonalon áthaladáskor mértük a motoros sebességét – ez 195,84 km/óra volt. A következő távolság 1.000 méter volt, itt a Suzuki már 217 km/óra sebességgel robogott. A hátszél egyenletesen 25 km/órás volt. Tehát két rekordot regisztrálhattunk ezen a napon: 402,33m-en (negyed mérföldön) 195,84, 1.000 m-en 217 km/órát, ezzel újabb kettős rekordert köszönthettünk a “furcsán” motorozó fiatalemberben.

A következő kísérletet augusztus 16-án láthatjuk, ekkor a cél minimum a 250 km/óra elérése – és ezzel a jelenlegi világrekord túlszárnyalása.
Meglátjátok, ez a fiú hamarosan a világ tetejére kerül!

Ezt (is) nevezik nem rendeltetésszerű használatnak…

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending