Connect with us

Hírek

A Harley a 100 legjobb világmárka között

Az amerikai cég ismét az egyetlen, ami a motorgyártók közül fel tudott férkőzni a 100 legjobb nemzetközi márka 2012-es listájára

Published

on

harley 100
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Az Interbrand, a világ egyik leghíresebb márka-tanácsadó cége most is, mint minden évben, közzétette a kereken 100 tételből álló listáját a világ legjobb – vagy úgy is mondhatjuk, legértékesebb – brandjeiről.

Az előző évekhez hasonlóan a felsorolásban most is mindössze egyetlen motormárka szerepel – a Harley Davidson. Igaz, a Honda (21.) és a BMW (12.) is felkerült, de ők autógyártói tevékenységük vonatkozásában. A legismertebb csoppergyártó olyan nagy neveket utasított maga mögé, mint a Ferrari, a Yahoo és a Gap.

A Milwaukee-i székhelyű gyár ráadásul nemhogy felkerült, de még előrébb is lépett a rangsorban: 2009-ben a 76.-ak voltak, 2010-ben a 98.-ak, 2011-ben pedig a sereghajtó helyet szerezték meg. A tavalyi eredmény természetesen tükrözi az értékesítési teljesítményt, melyet a H-D-nak sikerült 6,2 százalékkal növelni az előző évhez képest – összesen 249 849 járművet adtak el, 623 millió dollár értékben.

A Harley figyelemre méltó növekedést produkált szinte az összes eladási területén, ez is közrejátszott a sikerben

Az USA-ban még jelentősebb, 6,6 százalékos piaci növekedést értek el, és hasonló felfelé ívelő tendencia volt megfigyelhető Dél-Amerikában (+ 39 százalék), és Ázsiában (+ 14 százalék). Ez bőven ellensúlyozza a 3 százalékos európai visszaesést.

Érdekes lesz megfigyelni, mit hoznak majd az elkövetkezendő évek az idén 100 éves Harley szereplésének vonatkozásában, főleg annak fényében, hogy pont tavaly szervezték át jelentősen a termelési struktúrájukat, és ekkor vonult vissza a nagyvezér Willie G. Davidson is.

A cég olyan nagy nevekkel került egy kasztba, mint a Coca-Cola, az Apple és az IBM

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending