Csatlakozz hozzánk

Hírek

A gyorsulás élménye mindenkinek

A kunmadarasi gyorsulási versenyeken 2010-től életre hívják a Közönség kategóriát a szervezők

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Aki csak kicsit is sportmotoros beállítottságú Magyarországon, az ismeri Kunmadaras nevét. Természetesen nem a Református Templom, hanem a volt szovjet katonai reptér, pontosabban annak színvonalas versenyei okán.

Szöveg: Kovács Tamás (KT #14)

Aki volt már egy ilyen rendezvényen, az tudja, hogy milyen nagyszerű motoros esemény. Aki motorral volt, annak bizonyára még nagyobb élményt jelentett. Aki pedig nevezett is valamelyik versenyre, az biztosan tudja, hogy milyen a versenyzés semmi mással össze nem hasonlítható érzése. Ezt az utánozhatatlan érzést kívánja nyújtani a verseny rendezője, a Speed Riders MC az utca motorosának, vagyis minél szélesebb tömegeknek. Ezért hozzák létre Hadnagy Józsiék 2010-től az ún. Közönség kategóriát.

Bár egy motoros oldalon senkinek sem kell bemutatni, de mindig jól esik elmondani, hogy hazánkban (és Közép-Európában) egyedülálló versenysorozatról van szó. Semmilyen másik magyar motorsport esemény nem vonz egész évben annyi embert, mint a kunmadarasi versenyek, ahol több tízezer néző fordul meg egy idényben. Mindez persze a színvonalas programok, a látványos produkciók, a profi rendezés és a több ezres „motortenger” fényében nem is meglepő. Rengeteg néző előtt mutathatja meg tehát magát az, aki rászánja magát és benevez a gyorsulásra – soha ilyen könnyen nem volt még rá lehetőség. A pályára gurulás feltételei szerint nem lehetnek teljesítménynövelő módosítások a motorban (a kipufogócsere még belefér), a helyszínen pedig az adott versenynapon napi licensz (D licensz) váltása szükséges. Továbbá kizáró ok, ha a nevező az elmúlt öt évben C vagy N licensszel rendelkezett gyorsulási vagy gyorsasági szakágban. Tehát valóban az utca „harcosának” szól a kiírás, itt a lehetőség…


Mindenképp megéri kivárni azt a hosszú sort…

Biztosan mindannyiunk fejében megfordult már a gondolat, a pálya szélén, a kerítésre támaszkodva, mondjuk egy széria-közeli gép idejét bámulva a kijelzőn: hogy vajon én és a motorom mire is lennénk képesek. Milyen időt mennék, mennyivel hasítanék a 402 méter végén, vagy hogy hogyan rajtolnék, ami ugye ebben a sportban rendkívül lényeges. Ennél is fontosabb az érzés, amikor a „karácsonyfa” előtt állunk a géppel, várunk a zöldre, a két vonal között az első kerék és több ezer szempár figyeli minden rezdülésünket. Vagy amikor visszafelé gurulva pacsizunk a közönséggel, ráadásul otthon is lesz mit mesélni a haveroknak, amikor a motor elején feszítő rajtszámra kérdeznek majd rá. Mindenképp érdemes kipróbálni, hiszen az élmény mellett a legjobbak kupával és oklevéllel is gazdagabbak lesznek.


…azért a pár felemelő másodpercért!

Három kategóriában próbálhatja ki magát az utca motorosa, ezek a Közönség 600-ig, 954-ig, ill. 900+TOP. Profi körülmények között mérettethetik meg magukat és motorjukat az amatőrök, akikből akár profi versenyzők is válhatnak. Ez a kezdő lépése a gyorsulási versenyzővé válásnak, amelynek feltételei – mint már említettük – sosem voltak ennyire egyszerűek. Persze nézőként is érdemes továbbra is kilátogatni a kunmadarasi betonra, hiszen idén is fantasztikus programokkal várnak mindenkit. Az idény első versenyhétvégéjén (április 30. – május 2.) például Európai leggyorsabb autóit és motorjait láthatja a közönség, többek között 1500 lóerős motorral és 8000 lóerős autóval! Ráadásul ez az esemény nem csak a kunmadarasi rendezvénysorozat, hanem az autós és motoros Európa-bajnokság nyitánya is lesz! Szóval ebben a környezetben az utca motorosaként rajthoz állni… Ahogy mondani szokták: az élmény megfizethetetlen…


A közönség soraiból könnyen a “karácsonyfa” előtt találhatja magát az ember, 2010-től
Egy kis ízelítő a “feeling”-ből:

 

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending