Csatlakozz hozzánk

Hírek

A Factory Racing Brands hatch-i futama

A Supersport VB angliai versenyének beszámolója, a magyar csapat szemüövegén keresztül.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye
Múlt hétvén Angliában járt kis hazánk legújabb VB-s motorcsapata a Factory Racing. A paddock-ban is egyre népszerűbb csapat versenyzői, Németh Balázs – aki Nürburgring óta brillírozik kisebbik Talmácsi helyén -, ismét jól szerepelt, a Brno óta Magda Attila helyére szerződött Denis Sacchetti pedig egyre inkább kezd ráhangolódni a sárga-fekete életérzésre.
 

 

Az olasz versenyző igazolásával nemzetközivé avanzsált csapat egyre erősödik, megalapozva ezzel esetleges jövőjét a versenysorozatban. A hétvégét egy nem várt tragédia árnyékolta be, Craig Jones halála mindenkit megdöbbentett. A fiatalon elhunyt tehetséges brit pilóta előtt tisztelettel hajt fejet az egész Factory Racing csapata. (és a szerkesztőség is!)

Németh Balázs (23. helyezett):

„Tavaly SST 1000-ben már motoroztam Brads Hatch-ben, ezért a helyszín nem volt számomra teljesen ismeretlen. Sokan nem szeretik ezt a leginkább hullámvasútra emlékeztető pályát, de nekem a kedvenceim közé tartozik. Az edzések során igyekeztünk kihasználni minden másodpercet, és minél több tapasztalatot szerezni az ideális beállítások megtalálásához. Az időjárás ebben azonban nem volt a partnerünk. Úgy érzem jobb pozícióból rajtolhattam volna, ha a második időmérő edzést nem szakítja ketté az eső. A warm up végig esős volt. A vizes aszfalton sikerült kicsit lefaragnom a gyári motorok előnyéből. A versenyt sajnos beárnyékolta Jones tragikus balesete. Mindenkit letaglózott a halálával kapcsolatos hír.

 

 

A futam során kétszer lengett a piros zászló. Először a nedves pályán sorozatosan bekövetkező bukások miatt. Az első szakaszban a 28. helyen intettek le. A szünetben a hol elálló, hol szemerkélő eső nem könnyítette meg a gumiválasztást. Végül mindenki száraz gumikkal tért vissza, ami jó döntésnek bizonyult. Folyamatosan tudtam gyorsulni és javítani helyezésemen. Jó esélyem volt az első 20-ba kerülni. A verseny sajnos 7 körrel lerövidült a második piros zászló miatt. Végül 12 helyet javítva rajt pozíciómon, 1:30.78-as legjobb köridővel 23-ként értem célba. Minden körülményt figyelembe véve elégedett vagyok ezzel az eredménnyel. Köszönöm szerelőimnek és csapatomnak kiváló munkájukat!”

Denis Sacchetti (22. helyezett):

„Bonyolult hétvége volt a Brands Hatch-i, az időjárársi körülmények nem voltak éppen kedvezőek. Péntek reggel volt némi technikai problémánk, de a csapat nagyon profin megoldotta a helyzetet és vissza tudtam menni a pályára, bár elég sok időt veszítettünk. A kvalifikáción vétettem egy hibát az új gumival és végül a földön végeztem. A szombat reggeli edzésen egy nagyon jó megoldást találtunk a rugózásra az új ‘Andreani’ alkatrészeknek köszönhetően. A délutáni edzésen sokat sikerült javítanom az időeredményemen, de sajnos eleredt az eső, így nem tudtam tovább javítani.

 

 

A futamon azonnal a rajt után megpróbáltam minél több helyezést feljönni, de egy elektronikai hiba miatt a váltóm nem működött megfelelően, lassítva ezzel a motoromat, majd az eső és a piros zászló miatt leintették a futamot. A második rajtot követően óriási káosz volt a pályán, mert mindenki ki akarta használni az újabb rajt utáni lehetőséget a felzárkózásra. Én is folyamatosan jöttem fel, elkaptam a ritmust, majd Craig Jones elesett… Szörnyű baleset volt az övé, nagyon sajnálom a halálát és őszinte részvétem a családjának, barátainak! De sajnos a versenyzésnek egy ilyen oldala is van, amivel mindnyájan tisztában vagyunk, hiszen minden alkalommal, amikor kimegyünk a pályára, az életünkkel ‘játszunk’!”
 

 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending