Csatlakozz hozzánk

Hírek

A Doktor új rekordja

Egyszer nyer, máris új rekordot állít fel: Valentino Rossi számára Misanóban megtört a jég, és ez nem csupán egy szimpla győzelem volt, hanem mérföldkő a MotoGP történetében

Közzétéve

ekkor

a nap videoja - szeptember 2014
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Remekül alakult a Yamaha gyári alakulata számára a legutóbbi, másfél héttel ezelőtti misanói hétvége, hiszen Rossi megszerezte a csapat idei első sikerét, ráadásul Jorge Lorenzo második helyének köszönhetően egyből kettős győzelmet arattak. A kilencszeres világbajnok olasz a spanyol Aragónban szeretné hasonló teljesítménnyel folytatni az összetett második helyéért zajló hadjáratát, míg kollégája hazai közönsége előtt szeretne megtörni idei nyeretlenségét.

Valentino Rossi Misanóban pályafutása 107. nagydíjgyőzelmét aratta. Először még 1996-ban, a Cseh Nagydíjon tudott diadalmaskodni, s az azóta eltelt 18 évvel és 27 nappal immár ő tartja a rekordot az első és utolsó győzelem között eltelő időszakot tekintve.


Vale 19. szezonját tölti a gyorsasági motoros világbajnokságon, s már legelső évében, 1996-ban futamot tudott nyerni a brnói Cseh Nagydíjon. Másfél héttel ezelőtt Misanóban immár 107. nagydíjgyőzelmét szerezte az olasz legenda, s a két diadal között pontosan 18 év és 27 nap telt el. Ezzel immár ő tartja az első és az utolsó siker közötti időszak rekordját, amelyet eddig honfitársa, Loris Capirossi tartott 17 évvel és 49 nappal. Mivel a „Doktor” még további két esztendőig a Yamaha versenyzője marad, ezt a csúcsot könnyedén tovább javíthatja, s még akár 20 év fölé is viheti majd.
 
Ha csak a királykategóriát illetően nézzük, akkor a vonatkozó ranglistán már tavalyi asseni győzelmével az élre ugrott, de természetesen a San Marinói Nagydíjon tovább javította a csúcsot: pontosan 14 év 67 nap telt el azóta, hogy 2000-ben Doningtonban meg tudta nyerni az 500 köbcentisek viadalát.

– még több sporthír a P1Race oldalán

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending