Csatlakozz hozzánk

Hírek

A BMW Motorrad Motorsport bemutatta csapatát az idei WEC-re

A szezon első felében a tapasztalatszerzés és a folyamatos technikai fejlesztés áll majd a középpontban.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

 

 

A BMW Motorrad Motorsport február 7-én tartotta hivatalos csapatbemutatóját az Enduro Világbajnokságra (WEC). A San Remo-hoz közeli Arma di Taggia városában jelen volt Anders Eriksson, Jean-Francois Goblet és Bert Meyer, habár őket korábban már hivatalosan is láthatta a nagyérdemű a BMW Motorrad Motorsport színeiben a milánói és a madridi kiállításokon. Az akkori eseményen a versenyzők már beszámoltak sikereikről, élményeikről a sajtó munkatársainak.

A csapat meglepetése Simo Kirssi volt, aki szintén csatlakozott a WEC indulókhoz. A gyári versenyző nem csak a Cross-Country Európa-bajnokságon (European Cross-Country-Championship), hanem a klasszikus enduró versenyeken is indulni fog.

Mivel az idei év a BMW Motorsport számára az első teljes világbajnoksági évad, Berti Hauser, a BMW Motorrad Motorsports vezetője úgy tekint a 2008-as szezonra, mint a tapasztalatszerzés időszakára. A csapat célja, Wolfgang Fischer, a csapat menedzsere és Markus Theobald technikai vezető irányításával, a csapaton belüli együttműködés erősítése és a technika folyamatos fejlesztése.

A versenyzők közül, az ifjú Bert Meyer a nemzetközi mezőnyben is kipróbálja magát, ebben Anders Eriksson tapasztalata fogja segíteni. Az újonc Simo Kirssi megpróbál majd annyi tapasztalatot szerezni az enduro sportban, amennyit csak lehet, bár ő főleg a cross country-ra fog fókuszálni az idei évben. Jean-Francois Goblet első évét arra fogja használni, hogy hozzászokjon a négyütemı motorhoz, ami egyelőre teljesen új a számára. A szezon második felére a csapat szeretne annyira megerősödni, hogy teljesen felzárkózzon az eredményesebb csapatokhoz. A négy gyári motoroson kívül Joel Smets is részt vesz számos off-road eseményen. Az extrém enduro versenyzői 2008-ban Andreas Lettenbichler és Gerhard Forster lesznek.

Az Enduro Világbajnokság BMW csapata

Anders Eriksson: 34 éves, nős. Lakhelye Tibro (Svédország). 1984 óta endurózik. Legnagyobb sikere: Enduro Világbajnokság 1995, 96, 98, 99, 2001, 02, 03.
A 2008-as WEC sorozaton E3-as osztályban indul.

Jean-Francois Goblet: 26 éves, nőtlen. Lakhelye Esneux (Belgium). Legnagyobb sikerei: háromszoros belga enduro bajnok, francia cross country bajnok, (E3) 2005, francia enduro 2. helyezett 2007.
A 2008-as WEC sorozaton E2-es osztályban indul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bert Meyer: 20 éves, nőtlen. Lakhelye Weißenburg (Németország). Legnagyobb sikerei: kétszeres europai cross country bajnok.
A 2008-as WEC sorozaton EJ osztályban indul.

Simo Kirssi: 28 éves, nőtlen. Lakhelye Weißenburg (Németország). Legnagyobb sikerei: európai és német cross country bajnok 2004, Erzberg-Prologue és Open kategória. A 2008-as WEC sorozaton E2-es osztályban indul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.bmw-motorkerekpar.hu

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending