Connect with us

Hírek

A BMW kiszáll a Superbike-ból

A bajorok bejelentették: az idény végén kivonulnak a Superbike világbajnokságról, és inkább vásárlóik sportprogramjára koncentrálnak…

Published

on

bmw wsbk 2013
Sportster
RST AIRBAG

A BMW Motorrad folytatja a márka hosszútávú átszervezését, és ez a stratégia a motorsport tevékenységét is befolyásolja. A 2013-as szezon végén a BMW Motorsport befejezi az FIM Superbike világbajnokságban történő részvételét. A fő hangsúlyt, valamint forrásainak egy részét más motorsport tevékenységeihez – mint például a nemzetközi ügyfél sport program – csoportosítja át.

„A BMW Motorrad Motorsport befejezi a Superbike világbajnokságban való részvételét a szezon után” – nyilatkozta Stephan Schaller, a BMW Motorrad vezérigazgatója. „A döntés összhangban van márkánk stratégiai átszervezésével. A BMW Motorrad most a sikeres 500 cm3 feletti termékportfóliójának további bővítésére, valamint az 500 cm3 alatti szegmensre és az e-mobilitásra, továbbá a feltörekvő gazdaságok – mint Brazília és Kína – piaci potenciáljának fejlesztésére összpontosít. Csak azok várhatják igazán felkészülten a jövő kihívásait, akik már ma következetesen cselekednek. A BMW Motorrad továbbra is részt vesz a motorsportban, nemzetközi ügyfél sport programunkra fogunk koncentrálni. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki támogatott minket ezen a hosszú és sikeres úton” – tette hozzá Schaller.

A legutóbbi, moszkvai csonka versenyt éppen Melandri nyerte – éppen ezért derült égből villámcsapás a hír

„A versenycsapat nagyon profi és motivált tagokból áll és biztos vagyok benne, hogy továbbra is mindent megtesznek, hogy méltóképp fejezzük be a szezont” – mondta Andrea Buzzoni, a BMW Motorrad WSBK ügyvezető igazgatója. „2013 remek év és a csapaton belüli hangulat is nagyszerű, valamint versenyzőink, Marco Melandri és Chaz Davies is kiváló munkát végeznek. Elégedettek vagyunk a jelenlegi eredményeinkkel és természetesen továbbra is keményen dolgozunk. Ezért meggyőződésem, hogy további sikereket ünnepelhetünk Marco-val és Chaz-zel a szezon hátralevő részében. Sajnálom a döntést, de megértem, hogy a cég stratégiai döntést hozott. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki részese ennek a projektnek”

A BMW világszerte sikeres ügyfél sport programot folytat évek óta. A kezdettől fogva ügyfélcsapatok és motorosok számos győzelmet arattak az S 1000 RR-rel nemzetközi, valamint nemzeti bajnokságokban egyaránt. Az idei szezontól kezdve néhányan a teljesen új, DDC-vel szerelt BMW HP4-el indultak és számos győzelmet ünnepelhettek.

Jelenleg Melandri és a BMW is a harmadik helyen állnak az összetett táblázaton
WSBK múlt, eddig

A BMW Motorrad Motorsport 2009-ben csatlakozott az FIM Superbike világbajnoksághoz. A tanulási időszak után győztes csapattá vált ebben a rendkívül kemény mezőnyben. A német gyártó idáig 11 győzelmet és összesen 33 dobogós helyezést ért el az S 1000 RR versenyváltozatával. A legsikeresebb szezon a 2012-es volt, amikor a BMW másodikként zárt a konstruktőri világbajnokságban és az utolsó futamig harcban állt mind az egyéni, mind a konstruktőri világbajnoki címért. 

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending