Csatlakozz hozzánk

Hírek

A BMW készen áll a WSBK-ra

Már csak azért is, mert leszerződteték Xaus csapattársát. Annyit segítek, hogy Troy-jal kezdődik a neve.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT
Szöveg: BMW Magyarország – www.bmw-motorkerekpar.hu

A BMW Motorrad friss bejelentése szerint az ausztrál Troy Corser fogja vezetni a vadonatúj BMW S 1000 RR-t a 2009-es Superbike Világbajnokságon. A kétszeres Superbike világbajnok két évre írta alá szerződését, így véget vetett a régóta tartó találgatásoknak, hogy ki csatlakozik a spanyol Ruben Xaus-hoz a BMW jövő évi debütálásán a WSBK-n.

 

Troy Corser – a Superbike történetének legfiatalabbjaként – 1996-ban lett világbajnok, majd később 2005-ben is megszerezte a bajnoki címet. A két aranyérem mellett, időközben egy ezüst és három bronzérmet is begyűjtött. Az ausztrál pilóta idáig több mint 300 versenyen vett részt, 126-szor állt dobogón, és 42 pole pozíciójának köszönheti „Mr Superpole” becenevét is. Troynak és feleségének, Samnek két gyermeke van, az 5 éves Kalani Gray és a 3 éves Kelissa Illiana-Rose. Troy az ausztrál Új-Dél-Wales államban született, családjával jelenleg Monacóban él. 

 
Még a könyöke is leér.
 

A jó öreg Troy. (37 éves)

Peter Müller, a BMW Motorrad fejlesztésekért és modellsorozatokért felelős elnökhelyettese a bejelentésen a következőket mondta: „Troy-jal és Rubennel biztosra mondhatom, hogy a lehető legjobb versenyzőket állítjuk rajthoz a Superbike VB-n. Ebben a sportágban senki sem tud vetekedni Troy versenytapasztalatával, Ruben túláradó lelkesedésével kiegészítve pedig ez a kombináció egy igazi „álomcsapat” – pont olyan, amilyenről már a projekt kezdetekor is álmodoztunk. Biztos vagyok benne, hogy az ő tudásukkal nagyon hamar veszélyessé fogunk válni a konkurencia számára” – mondta el Peter Müller.


BMW S1000RR

A bejelentésen Berti Hauser, BMW Motorrad Motorsport igazgatója így nyilatkozott:

„Nagyon örülök, hogy Troy csatlakozik a csapatunkhoz, így végre összeállt a puzzle. Kezdetektől fogva felé kacsintgattunk, mert Rubennel együtt ők alkotják a legjobb kombinációt ehhez a kihíváshoz. Troy elmondta, mennyire lelkes a teljesen új motor kifejlesztése által nyújtott szabadság miatt, személyes célja pedig, hogy ő legyen az első, aki három különböző gyártó motorján ér el világbajnoki címet a Superbike sorozatban”

– mondta el az igazgató.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending