Connect with us
just1 mx
Suzuki

Hírek

A BMW bemutatja: ABS Pro

A BMW Motorrad 2009-ben mutatta be az S 1000 RR modellt, amely nem csupán a gyártó első szupersport-motorja volt, de egyben a kategória első motorkerékpárja, amelyet ABS rendszerrel szereltek fel.

Published

on

bmw abs pro
jgpr
RST AIRBAG

Ez a funkció kimondottan közútra lett tervezve, ahol mindig váratlan dolgok történnek, és hirtelen kell cselekedni. Miközben a HP4 verseny ABS funkciója magas fokú biztonságot nyújt egyenesben történő lassítás során, az ABS Pro egy lépéssel tovább merészkedve kanyarokban is növeli a fékezés biztonságát. Az ABS Pro megakadályozza kanyarodás közben a kerekek blokkolását, még akkor is, ha gyorsan következik be a fékezés. Nem hagyja, hogy a motor hátulja akaratlanul kitörjön.

Az ABS Pro a maximális hatását “Rain” és “Sport” módban fejti ki. Indulás előtt az ABS Pro üzemmód működését a műszercsoporton a „Rain” és a „Sport” felirat mellett lévő „ABS Pro” kijelzés mutatja a motoros számára.

Ugyanakkor a nagyon sportos, tapasztalt pilóták számára kifejlesztett „Race” és „Slick” üzemmód nem támogatja az ABS Pro funkciót, mivel az kimondottan közúti használatra született.
A funkció fontos és értékes támogatást nyújt nekünk kanyarodás közben, de a fizikai határokat nem vagyunk képesek átlépni vele. Ha rosszul mértük fel egy helyzetet akkor az ABS segít nekünk, de szélsőséges helyzetben rossz vége is lehet…

Az ABS Pro nem arra készült, hogy csökkentse a féktávot (főleg nem versenypályán) hanem arra, hogy közúton, például kanyarban fellépő veszélyhelyzet esetén a motort fizikai határokon belül bírja tartani és megakadályozzon egy balesetet.


Ugyanakkor a “Rain” és “Sport” üzemmódban a kevésbé tapasztaltabb motorosok extra biztonsággal élvezhetik a vezetést közúton vagy a pályával való ismerkedést.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending