Csatlakozz hozzánk

Hírek

A bestia arca?

Így néz ki az új Ducati superbike elölről – legalábbis a Motociclismo szerint.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Fotó: Motociclismo

Újabb kémfotó – vagy tudatosan kiszivárogtatott gyári képrészlet? – került nyilvánosságra a Ducati új superbike-járól. Az olasz Motociclismo szerint XTreme-nek hívják majd a gépet, az MCN állítja, hogy 1199 lesz a neve.

Ha valaki nem tudná, kampányidőszak van. No nem politikai értelemben, és nem is itt, Magyarországon, hanem Itáliában. Csupán egy motorról van szó, mégis szinte akkora jelentőséggel bír, mint a parlament összetételének kérdése. A tét nem kicsi: hamarosan bemutatkozik Olaszország első számú sportmotorja, a legendás 916 legújabb reinkarnációja, a 1199.

Vagy XTreme, a nevet egyelőre homály fedi. Az olasz Motociclismo szaklap szerint XTreme-nek hívják majd a gépet – utalva az extrém műszaki megoldásokra –, az angol Motorcycle News (MCN) viszont ducatis forrásokra hivatkozva állítja, hogy szinte biztosan a 1199 felirat lesz látható az idomokon. A Motociclismo most hozzájutott egy gyárinak tűnő képrészlethez, amely az újdonság első lámpáit és fejidomát ábrázolja – a fotó alapján úgy tűnik, a Ducati a 916 és a 1198 által kijelölt formatervezési irányvonalat követi majd, legalábbis a motor ezen részénél.

Az új masina a Bolognában valaha született legkülönlegesebb kéthengeresnek ígérkezik. Számos forradalminak számító technikai megoldása lesz, többek között a rövid löketű, 185-190 lóerős blokk, a hagyományos váz hiánya, illetve a GP-stílusú kipufogó, amelynek egyik dobja a hasidomban, a másik a faridomban kap helyet. A háromszoros SBK-világbajnok Troy Bayliss már kipróbálhatta a gépet, és nagyon elismerően nyilatkozott róla: „Ez a motor egy bestia. Jobb, ha már most megrendelitek, mert nagyon kapós lesz.”

A 1199 (XTreme?) további érdekességeiről korábbi cikkünkben olvashattok.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending