Connect with us
Suzuki

Blog

A 10 Leghülyébb Motoros Találmány

Mindannyian oda vagyunk az innovációért az újabb és újabb találmányokért. Azonban a motorozás történelmét átíró nagy felfedezés között megbújik pár ötlet, ami nem véletlen nem jutott el a sorozatgyártásig. A Visordown összegyűjtötte a leghülyébb motoros találmányokat.

Published

on

hulye talalmany
ULTRABOLT
RST AIRBAG

10. A Turbo Plexi

Az ötlet maga nem is olyan hülyeség. Egy tengelyre szerelt kör alakú plexi, aminek kicsi lapátok vannak a szélein. A menetszéltől a plexi forogni kezd így rossz idő esetén lepörgeti magáról az esőcseppeket, jobb látási viszonyokat garantálva. Egyes fotók tanulsága szerint még a Forma 1-ben is használta, Graham Hill. Motorozás esetén azonban van egy aprócska bökkenő, méghozzá akkor, amikor a motoros hátranéz. A plexi ilyenkor ugyanis felfogja a menetszelet és úgy viselkedik mint egy fékezőernyő.

9. Plüss Fülek

2002 környékén ütötte fel fejét ez a remek kis divathullám.  Szőrös fülek és farkak, amiket az emberek a sisakjaira ragasztottak.

8. Sisak Takarók

Ha nem lett volna elég a plüss fülecske akkor ezzel most teljes egészével beboríthatod a bukódat. Lehet, hogy arra tervezték őket, hogy kutyára vagy macskára hasonlítson bennük az ember de garantálom, hogy csupán egy valaminek fog tűnni az, aki ilyet visel. Idiótának.

7. Náci Stílusú Sisak

Bizonyos szubkultúrákban igen közkedvelt a második világháborús Németországban használt sisaktípus. Az egyik forgalmazó konkrétan Náci motoros sisaknak nevezte. Izraelben jogosan nem lesz tömegcikk.

6. Plexi matrica

Megvannak már a bojtos fülek és az egész sisakot takaró szőrme. Nehogy már a plexin keresztül kilátszódó emberi szemek rontsák el az összképet.

5. Visor-Vu

Képzeljük el egy cross sisak napellenzőjét két aprócska tükörrel felszerelve. Na ez a Visor-Vu. Úgy látszik, hogy még a képen látható Steven McQueen sem tudott eleget eladni ebből a remek kis találmányból.

4. Pete Rannie Sisak Tükre

Nem a Visor-Vu volt az első sisakra szerelhető tükör. Pete Rannie már az 50-es években is ilyesmivel kísérletezett.

3. Monowheel

Tudjátok mi a jó abban, hogy a motornak két kereke van és nem négy mint egy autónak? Sokkal kisebb helyen elfér, jobban gyorsul és általában jobban is fogyaszt. A kerekek számának csökkentése azonban nem biztos, hogy mindig ilyen jó ötlet. Nem véletlenül nem látunk sehol az utcán egy kerekű motorokat. Pedig mióta motorgyártás létezik, azóta kísérleteznek ilyenekkel.

2. Plexi Törlő

Az eső bizony elég nagy fejtörést okoz mindannyiunknak. Jó lenne már egy megoldás, amivel pontot tehetnénk a dolog végére. Az autókról átvett törlő szerkezet azonban nem tűnik épp optimálisnak.

1. Repülő Motor

Az ötlet egyszerűen zseniális. Minden Star Wars fan alig várja, hogy úgy száguldozhasson mint Anakin Skywalker. A tudósok minden évben megígérik, hogy már csak pár év és kész a használható repülő motor, aztán mégsem lesz belőle soha semmi. Talán jobb is ha nem erőltetjük még ezt, látva a magyar közlekedési morált és a vezetés oktatás színvonalát. Épp elég ez a két dimenzió amire figyelni kell, nemhogy még egy harmadik.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending