Csatlakozz hozzánk

Blog

Mennyi internetből lehet egy órát motorozni?

Tegnap látott napvilágot a kormány által benyújtott adótervezet, melynek 18. pontja a távközlési adó módosításáról, elterjedtebb nevén az internetadóról szól…Utána számoltunk: a netezés vagy a motorozás lesz a drágább?

Közzétéve

ekkor

benzin internet
RST AIRBAG

AZ internetadó mértéke a 150. paragrafus szerint 150 forint minden megkezdett gigabyte adatforgalom után. Mi itt a TesztMotornál arra voltunk kíváncsiak, hogyan változik az internetezés és a motorozás költségeinek aránya, amennyiben elfogadják a tervezetet.

Példaként egy mindenki által gyakorta használt internet alapú szórakozást választottunk: a filmnézést. Egy jó minőségű, HD felbontású film olyan 10 gigabyte körül lehet. Ennek csak az adóterhe 1500 forint lenne, amihez még hozzájárulhatnak egyéb költségek, amennyiben nem illegális torrent tartalmat akarunk nézni. Mert ki akarna, ugye? Adjunk még hozzá 500 forint kölcsönzési díjat, amelyért cserébe 2 napon keresztül érhetjük el a választott filmet. Egy film átlagos hossza 1 óra 30 perc körülire tehető. Ez azt jelenti, hogy 2000 forintért kapunk 90 percnyi szórakozást. Vagyis a filmezés percenként 22 forintba kerül.

Ilyen képeket lesz csak érdemes nézegetni.

A motorozás esetében számoljunk 400 forintos literenkénti benzin árral. A motor átlagfogyasztása legyen 5 liter/100 km. Ez 100 km-en tehát 2000 forintos költség. A hatályos magyar törvényeknek megfelelően a motoros, főúton 90 km/h-val közlekedik, vagyis 100 km-t 66 perc alatt tesz meg. Ez annyit jelent, hogy 2000 forintért kapunk 66 perc motorozást. Percenként tehát 30 forintért élhet a motoros szenvedélyének.

Egy órára vetítve a két számítást: a filmezés 1320, míg a motorozás 1800 forintba kerül óránként. Nem tudjuk, Ti hogy vagytok vele, de nekünk biztos megéri az a 480 forint felár… Ez azonban nem azt jelenti, hogy tapsviharral üdvözöljük az új adóterhet. Sokkal inkább arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a motorosok között már oly régóta fennálló összetartásra lenne szükség ahhoz, hogy a megfelelő irányba haladhasson országunk jövője. Mutassunk példát a magyaroknak!

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending