Csatlakozz hozzánk

Hírek

Új versenyzőkkel erősít a HTS Team

Legsikeresebb motokrossz csapatunk töretlen elszántsággal készül az előttük álló bajnoki szezonra. Strukturálisan egy kicsit átalakultak, de mint mondják, minden változás a fejlődést szolgálja

Közzétéve

ekkor

hts team csapatfelallas 2014
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás, fotók: HTS KTM

Nem kívánhattunk volna a sorstól eredményesebb szereplést, mint amit az elmúlt esztendő tartogatott számunkra. Németh Kornél és Szvoboda Bence révén elhódítottuk az élsport bajnoki címeket Magyarországon; Ragats Rolandnak és Kerese Gábornak köszönhetően két kupagyőztest avattunk hazánk legrangosabb amatőr kupasorozatán, az MXmánia Kupán; Németh Kornél, Szőke Márk és Déczi Balázs megvédte csapatbajnoki címünket; valamint Kornéllal, Márkkal, és Bencével Európa egyik legnívósabb nemzeti motokrossz szériájában, a német ADAC MX Masters bajnokságban is helytálltunk.

A sikerek dacára a 2014-es esztendő két fájó veszteséggel kezdődött számunkra. Közös megegyezéssel arra a döntésre jutottunk, hogy Szőke Márkkal nem folytatjuk tovább az együttműködést. Nagyon hálásak vagyunk neki, családjának és segítőinek az elmúlt két év kemény munkájáért, és a közösen elért eredményekért. 2012-ben MX1-es magyar bajnokságot nyertünk együtt, valamint Márknak a csapatbajnoki titulusok elhódításában is elévülhetetlen szerepe volt. Kívánjuk neki, hogy a jövőben megvalósuljanak azok a célok, melyeket maga elé tűzött a sport- és a magánéletben egyaránt.


Csapatunk egyik alapító tagjától, Ragats Rolandtól is búcsúzunk. Roland a munkája mellett nem tudta tovább vállalni a versenyzéssel járó kötelezettségeket, így sokunk bánatára, motoros karrierje befejezése mellett döntött. Bízunk benne, hogy nem végleges a búcsú, mert a magyar motokrossz egy tehetséges versenyzőt veszített el Roland személyében.

Németh Kornél, hazánk legeredményesebb versenyzője az év végi díjátadó gálán még lemondóan nyilatkozott motokrosszos karrierjéről, de elég hosszú idő telt el azóta, hogy átgondolja az előttünk álló szezon kihívásait. A rajongóknak jó hírünk van: Kornél marad az MX-nél! A magyar és a német bajnokság mellett két MX1-es világbajnoki fordulót is bevállal 2014-ben, illetve továbbra is állandó tagja lesz a német endurokrossz (GCC) bajnokság mezőnyének.


Szvoboda Bence, csapatunk hétszeres magyar motokrossz bajnoka kategóriát vált, felköltözik az MX1-es géposztályba. Megvalósul tehát sok rajongó álma: Németh és Szvoboda egy kategóriában indul a magyar versenyeken. Bencének is sűrű lesz a 2014-es program; a magyar bajnokság mellett a német mx sorozatban, valamint az EMX300-as kategóriában számítunk a tudására (mindemellett pedig cseh csapatával továbbra is a cseh bajnokság MX2-es kategoriájában küzd a bajnoki címért). Az EMX300-as versenyekre való felkészülés jegyében Bence kétütemű motorral fog rajthoz állni azokon a magyar bajnokikon, melyek nem ütköznek az EMX300-as és a cseh viadalokkal.

Kerese Gábor lesz a harmadik MX1-es motorosunk, aki elpusztíthatatlan lekesedéssel újra felveszi a kesztyűt a fiatalokkal. Gábor kitartása és a sport iránti alázata csapatunk ifjú tagjainak követendő példa lehet!

Az MX2-ben egy tapasztalt és egy fiatal harcos képviseli csapatunkat 2014-ben. A rutinos Déczi Balu az Élsport MX2-es kategória egyik legnagyobb bajnoki esélyese, aki egy súlyos sérülés után tér vissza a magyar bajnokságba. Az ifjonti lendületet Varga Mimó testesíti meg, akit a hazai utánpótlás MX2-es kategóriában várunk a mezőny elejébe.


A két távozó versenyzőnk helyére két nagyon fiatal tehetség érkezik. A regnáló 85ccm-es magyar bajnok, Kiss Márk, valamint Horváth Kristóf kap lehetőséget a bizonyításra. Az ő feladatuk a hazai bajnokság 85 köbcentis géposztályban való eredményes szereplés, valamint Varga Mimóval kiegészülve, a külföldi versenyeken, elsősorban a német bajnokságban való tapasztalatszerzés lesz. A fiúknak az ADAC sorozat osztrák állomása (Ried, június 7-8) lesz a debütáló verseny.


A 2014-es idényre való felkészülés elkezdődött. Csapatunk továbbra is fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy a magyar motokrosszt minőségi szinten képviselje és népszerűsítse a hazai valamint a nemzetközi viadalokon egyaránt.

A 2014-es csapatfelállás

Németh Kornél (#108) – MX1
Szvoboda Bence (#221) – MX1
Kerese Gábor (#3) – MX1

Déczi Balázs (#9) – MX2
Varga Imre “Mimó” (#989) – MX2

Kiss Márk (#115)- 85ccm
Horváth Kristóf (#320) – 85ccm

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending