Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kupaeső: tarolt a Triumph

Chrobák János segítségével a Daytona 675R mindent megnyert, amit lehetett az elmúlt hétvégén az Alpok Adria Stock 600-as kategóriájában: egy hétvége, öt kupa

Közzétéve

ekkor

triumph chrobak most aa im
Euromotor3

Együtt rendezték meg az Alpok Adria és az IMRC névre hallgató nyílt nemzetközi bajnokság soron következő futamát, aminek a most-i versenypálya adott otthont Csehországban. A Paksi AMSE színeiben versenyző Chrobák hibátlan hétvégét tudhat maga mögött a Triumph Budapest támogatásával.

Háromnapos hétvége, szabadedzések, időmérők, és két futam, ami várta a versenyzőket ezen a hétvégén – mindemellett rekkenő hőség nehezítette mindenki dolgát. A pénteki időmérőn Jani már bizonyította is, hogy összeszokott a Triumph-fal. 1:39,105-ös köridejével megfutotta az első időmérő leggyorsabb körét. Mivel a másnapi időmérőn sem javították meg, így a pole pozícióból várhatta a szombat délutáni rajtot – ezzel máris megszerezte az első kupát, ami a pole-ért jár.

Chrobák egyébként is tanít, de most a versenyeken is oktatott…

A délutáni első futamon hibátlan motorozással rajt-cél győzelmet aratott… A másnapi második futamon a rajt után negyediknek fordult, de a második körben máris az élre állt és folyamatosan csak növelte az előnyét. Ezzel a dupla győzelemmel az Alpok Adria és az IMRC értékelésben is a dobogó legfelső fokára állhatott, és neki szólt a magyar Himnusz. Ezzel a Chrobák-Triumph párosítás átvette mindkét bajnokságban a tabella első helyét.

A háromhengeres mindkét futamban a sornégyesek előtt végzett

”Felkészülve érkeztem erre a hétvégére” – kezdte nyilatkozatát Chrobák. “Végre sikerült időben a pályára érkeznünk, tudtam egy kicsit edzeni, tökéletesen működött a motor, a gumi, az idő is nagyon jó volt és én sem hibáztam. Nagyon örülök, hogy sikerült pole pozíciót futnom, két futamot nyernem. És ami még nagy öröm, hogy a második versenyben 2 századdal maradtam el a pole-os időmtől. Nem fáradtam, nagyon jól éreztem és nagyon jó formában érzem magam. Ehhez természetesen kell a csapat, meg mindenki, aki akár „csak” egy kis hajrával segít, de elsőként köszönöm szponzoraimnak, a Triumph Budapestnek, a MarketPrognak, a Colony Coolnak, Zenith Racing (Öhlins)-nek, Greksa Attilának és Horváth Zolinak. Igyekszem továbbra is jó eredményekkel meghálálni a bizalmat…”

Chrobák úgy motorozott, mintha hazai pályán húzta volna…

A következő futam Lengyelországban, a poznani versenypályán lesz, ahol az Alpok Adria Bajnokság folytatódik – de már most mindenki készülhet, mert utána, augusztus 15-17-én a mogyoródi Hungaroringre érkezik majd mind a két széria.

Szép az élet a dobogó tetején – annak második fokán Gyutai Adrián

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Trending