Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

Kupaeső: tarolt a Triumph

Chrobák János segítségével a Daytona 675R mindent megnyert, amit lehetett az elmúlt hétvégén az Alpok Adria Stock 600-as kategóriájában: egy hétvége, öt kupa

Published

on

triumph chrobak most aa im
ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Együtt rendezték meg az Alpok Adria és az IMRC névre hallgató nyílt nemzetközi bajnokság soron következő futamát, aminek a most-i versenypálya adott otthont Csehországban. A Paksi AMSE színeiben versenyző Chrobák hibátlan hétvégét tudhat maga mögött a Triumph Budapest támogatásával.

Háromnapos hétvége, szabadedzések, időmérők, és két futam, ami várta a versenyzőket ezen a hétvégén – mindemellett rekkenő hőség nehezítette mindenki dolgát. A pénteki időmérőn Jani már bizonyította is, hogy összeszokott a Triumph-fal. 1:39,105-ös köridejével megfutotta az első időmérő leggyorsabb körét. Mivel a másnapi időmérőn sem javították meg, így a pole pozícióból várhatta a szombat délutáni rajtot – ezzel máris megszerezte az első kupát, ami a pole-ért jár.

Chrobák egyébként is tanít, de most a versenyeken is oktatott…

A délutáni első futamon hibátlan motorozással rajt-cél győzelmet aratott… A másnapi második futamon a rajt után negyediknek fordult, de a második körben máris az élre állt és folyamatosan csak növelte az előnyét. Ezzel a dupla győzelemmel az Alpok Adria és az IMRC értékelésben is a dobogó legfelső fokára állhatott, és neki szólt a magyar Himnusz. Ezzel a Chrobák-Triumph párosítás átvette mindkét bajnokságban a tabella első helyét.

A háromhengeres mindkét futamban a sornégyesek előtt végzett

”Felkészülve érkeztem erre a hétvégére” – kezdte nyilatkozatát Chrobák. “Végre sikerült időben a pályára érkeznünk, tudtam egy kicsit edzeni, tökéletesen működött a motor, a gumi, az idő is nagyon jó volt és én sem hibáztam. Nagyon örülök, hogy sikerült pole pozíciót futnom, két futamot nyernem. És ami még nagy öröm, hogy a második versenyben 2 századdal maradtam el a pole-os időmtől. Nem fáradtam, nagyon jól éreztem és nagyon jó formában érzem magam. Ehhez természetesen kell a csapat, meg mindenki, aki akár „csak” egy kis hajrával segít, de elsőként köszönöm szponzoraimnak, a Triumph Budapestnek, a MarketPrognak, a Colony Coolnak, Zenith Racing (Öhlins)-nek, Greksa Attilának és Horváth Zolinak. Igyekszem továbbra is jó eredményekkel meghálálni a bizalmat…”

Chrobák úgy motorozott, mintha hazai pályán húzta volna…

A következő futam Lengyelországban, a poznani versenypályán lesz, ahol az Alpok Adria Bajnokság folytatódik – de már most mindenki készülhet, mert utána, augusztus 15-17-én a mogyoródi Hungaroringre érkezik majd mind a két széria.

Szép az élet a dobogó tetején – annak második fokán Gyutai Adrián

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending