Csatlakozz hozzánk

Hírek

Szvoboda legyőzte a magyar krosszlegendát

Világszínvonalú előadás a vébédöntő árnyékában: Kókán volt kétezer fanatikus szurkoló, akik július 13-án a motorsportot a foci elé rangsorolták – nem bánták meg

Közzétéve

ekkor

mxob koka 2014 balusk8
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Létezik színvonalas motorsport bajnokság Magyarországon? – tehetik fel a kérdést, akik a labdajátékoknál nem látnak tovább az országban. A válasz egyértelmű: naná! Motokrosszban van világbajnoki futamgyőzelmünk, EB-dobogónk, junior sikereink és egy nagyszerű nemzeti bajnokságunk, aminek a negyedik fordulóját rendezték az elmúlt hétvégén, Kókán.

Az idei évben új korszak kezdődött a legnépszerűbb és az egyik legnépesebb hazai motoros szakágban. A gyáli idénynyitót megrohanták szurkolók, kétezer feletti nézőszámot regisztráltak az első versenyen. Az érdeklődés később sem lankadt a magyar bajnokság iránt: Nyársapát, Hódmezővásárhely, majd Kóka is felzárkózott Gyálhoz, és a nagy öregek már a régi szép időket emlegették, amikor családi program volt a versenyek látogatása.

Napsütés, csajok, sár: fesztiválhangulat Kókán

A negyedik forduló házigazdája, a Kóka KSK mindent megtett, hogy egy emlékezetes nappal ajándékozza meg a lelkes érdeklődőket. A nyári hőségben nem csak a nézettség számított rekordnak a Pest megyei község versenyének történetében, hanem a nevezőlétszám is magas volt: 136 motoros jelent meg a vasárnap reggeli gépátvételen, köztük az ország legsikeresebb élversenyzői.

Az 50 és 65 köbcentis, a senior, a tömegsport és – összevont – MX2 kategóriákon túl a nap fénypontja az Élsport MX1-esek összecsapása volt. Magyarország két legeredményesebb versenyzője, Németh Kornél és Szvoboda Bence (mindketten Team HTS KTM) idén először csatáztak fej-fej mellett a győzelemért, ezt pedig szenvedélyes buzdítással értékelték a nézők.

Óriási Szvoboda-Németh csata

Németh, a tavalyi bajnok megnyerte az első futamot Szvoboda előtt, de a második felvonásra Szvoboda felszívta magát, és olyat tett, amire az elmúlt 10 évben nem volt példa: megelőzte Németh-et. A magyar motocross Puskás Öcsije azonban egy határozott mozdulattal visszavette az első helyet ellenfelétől, összeakadtak, Szvoboda pedig földre került.

Szvoboda Bence

Németh hatalmas sportszerűségről tanúbizonyságot téve pár körrel később visszaadta ifjú kihívójának a vezetést, hogy tiszta küzdelemben győzhesse le. A visszavágás sikerült, ám pár pillanattal később hibázott az eddig legyőzhetetlen bajnok, így nem tudta már utolérni csapattársát egy súlyos bukás miatta piros zászlóval megszakított futamban.

Németh Kornél

Így Szvoboda először nyert az idei kiírásban, véget vetve ezzel Németh nagy menetelésének: minden idők legeredményesebb magyar versenyzője a tavalyi bajnokság első futamától kezdődően mindegyik bajnoki fordulót megnyerte (2013-ban 6-ot, idén 3-at). Szvoboda Kóka-mákja újra működött, valamiért ezen a pályán nem tudják őt legyőzni az ellenfelek.

A bajnokság 4. fordulója a tikkasztó nyári kánikula ellenére szinte fesztivál hangulatban telt, a kilátogató nézők valószínűleg nem bánták, hogy lecsúsztak a foci vébé döntőjének kezdőrúgásáról. Most egy hosszabb szünet következik a versenynaptárban, a következő fordulóra augusztus 31-én, a Budapesthez közeli Nyáregyházán kerül sor.


Szöveg: Nagy Norbert Képek: Gémesi Balázs

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending