Connect with us
Suzuki

Blog

Hétvégi programajánló: MXOB Hódmezővásárhely

Tovább folytatódik a harc a magyar motokrossz 2014-es trónjáért: vasárnap újra feldübörögnek a motorok a hódmezővásárhelyi Rolandringen – friss VB-pontszerzővel és EB-dobogóssal

Published

on

mxob hmvh 3
ULTRABOLT
RST AIRBAG

A motokrossz OB harmadik fordulója újabb emlékezetes csatákat ígérnek minden géposztályban. A királykategóriában összecsap a múlt hétvégén világbajnoki pontokat gyűjtő Németh Kornél és a friss EB-dobogós Szvoboda Bence. A két nagyágyú egymás elleni küzdelme parádésnak ígérkezik az MX1-es géposztályban, de Czuni László, Lécz Gergő, Szőke Márk is dobogós helyezésben reménykedhet. MX2-ben a Hugyecz-Firtosvári-Nagy hármas csata fogja borzolni a kedélyeket, de az utánpótlás, a senior és a tömegsport kategóriákban is izgalmas futamokra van kilátás.

A kilátogató szurkolók számos újdonságra számíthatnak: például az eddigi időmérő edzések helyett kvalifikációs futamokra kerül sor, melynek eredménye dönti el a verseny rajtbesorolásának sorrendjét. Most alkalmazzák először a VB-n szokásos úgynevezett holeshot-ot is, vagyis az első osztály futamaiban díjazzák a legjobban rajtoló, a célegyenes végére elsőnek érkező versenyzőt.


Debütál a Rolandring leglátványosabb fejlesztési munkálata, a vadonatúj öntözőrendszer, amelynek víznyomásra előbújó szórófejei garantáltan lefedik a pálya minden területét, így a pormentes versenynap garantált. A pályán több ugró és asztalt is átrendeztek a szervezők, ezzel még látványosabb lett a nyomvonal.

Szokásosan nagy látványosság lesz a versenyzők depója, amely szabadon látogatható, találkozni lehet a versenyzőkkel, lehet aláírást, posztereket, fotókat begyűjteni. Meg lehet csodálni az új versenygépeket, csapatszállító kamionokat, csapatsátrakat. Az árusok sem maradnak el, akiktől spéci sportfelszereléseket, emléktárgyakat lehet vásárolni. Lesz gyermekjátszótér és természetesen büfé is.


A Szegedi úti versenypálya már kora reggeltől várja látogatóit, a szabadedzések 8-tól, a kvalifikációs versenyek 11-től, a döntő futamok 13 órakor kezdődnek.

Képek: Gémesi Balázs

És mi lesz még a hétvégén?

Amennyiben nem a krosszsportot preferálod, akadnak programok az aszfaltos pályákon is bőven. Egyből ajánljuk magunkat, hiszen pénteken, június 20-án TesztMotor Tréninget tartunk a KakucsRingen – az oktatás 11 órakor kezdődik, de ha még legkésőbb délután 1-ig odaérsz, akkor nem maradsz le a gyakorlati részről! Regisztrálni a helyszínen is tudsz, de nekünk jobb, ha ITT teszed.

Szombaton “szabad foglalkozás”, de szintén 22-én, vasárnap lesz A nagy motoros tesztnap az R17 motorgumi webáruház szervezésében Kecskeméten – így a mi szerkesztőségünk is több felé szakad. Sőt, vasárnap még a keleti végen, a máriapócsi Rabócsiringen is motoros napot tartanak. Aki a csapolt sört és a rockzenét, azaz a motoros találkozókat érzi a világának, az a hétvégén Nyírgelse, Szalkszentmárton és a felvidéki Zselíz helyszínei közül válogathat.

Aki vasárnapra “pihenőnapot” tervez a TV előtt, az sem marad program nélkül, hiszen a hétvégén Misanóba látogat a Superbike vb mezőnye. A Superpole-t szombaton az Eurosport2 csatorna este 6 órától, felvételről közvetíti (ismétlés: 23:15). Majd vasárnap negyed 11-kor kezdődik az első futam (élőben) az Eurosport1-en (ismétlés: 17:40), utána délután 1-kor lesz a második menés, az Eurosport2-n (ismétlés: 23:00).

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending