Connect with us
Suzuki

Hírek

Németh Balázs: az erő vele van

Öthetes szünetet követően a hétvégén a Marco Simoncelliről elnevezett misanói aszfaltcsíkon, Olaszországban folytatódnak a Superbike vb, és azon belül a Superstock1000 vk küzdelmei

Published

on

nemeth balazs pedercini teszt misano 2014
ULTRABOLT
RST AIRBAG

A mostani verseny a bajnokság negyedik fordulóját, egyben Németh Balázs csapata, a Pedercini Racing Team idei második hazai futamát jelenti. Az első nagyon jól sikerült, hiszen a legutóbbi forduló alkalmával, a szintén olaszországi Imolában a magyar motoros a bravúros 6. helyen hozta célba olasz csapata Kawasaki ZX-10R-jét. Ennek és korábbi asseni 9. helyének köszönhetően Balázs jelenleg 17 pontjával a 11. helyet foglalja el a FIM Superstock 1000 Kupa bajnoki pontversenyében, azaz egy újabb top10-es befutóval jó eséllyel az összetettben is felzárkózna az első 10-be.

A 26. életévét nemrégiben betöltő versenyző ideális felkészülésen van túl, hiszen múlt héten éppen Misanóban tesztelhetett (lásd lentebb), ami egy amolyan főpróbának is beillett a mostani verseny előtt.


„Jó sok idő telt el a legutóbbi világkupa futamunk óta, de úgy érzem, sikerült hasznosan eltölteni ezt a több mint egyhónapos szünetet” – mondta Németh Balázs. “A pannóniaringi OB-futam sajnos nem sikerült úgy, mint szerettem volna, mert nagyon keveset tudtam ott motorozni, és sajnos más tesztlehetőség sem valósult meg idehaza. Ezen a jövőben mindenképp változtatni szeretnénk, mert fontos lenne, hogy itthon is tudjak motorozni a versenyek között fennmaradó időben. Aminek viszont nagyon örültem, hogy a kinti csapatom, a Pedercini Racing Team jóvoltából múlt hét elején a lehető legjobb helyen, a következő versenyünk helyszínén, Misanóban tesztelhettem, ami nagyon hasznos és jó volt. Biztos vagyok benne, hogy ez a teszt és a tudatos felkészülés az előttünk álló versenyhétvégén a hasznunkra válik majd”

“Az előző két versenyem nagyon jól sikerült a FIM Superstock 1000 Kupában, hiszen Assenben 9., Imolában 6. lettem, úgyhogy szeretném ezt a jó sorozatot folytatni, és Misanóban is az első 10-ben végezni. De lehetőleg inkább picit előrébb, a top5 közelében, vagy azon belül, mert a tesztnek köszönhetően nagyon jó formában érzem magam. Többször is versenyeztem már Misanóban, de őszintén szólva nem tartozik a pálya a kedvenceim közé, viszont úgy érzem, most minden egyben van körülöttem, a csapatom erős és én is jó formában vagyok, úgyhogy megpróbálok egy jó eredményt elérni”

Előzmények – hasznos teszt Misanóban

Az idén a FIM Superstock 1000 Kupa versenyein érdekelt Németh Balázs e hét elején sikeres és hasznos tesztet teljesített csapatával, az olasz Pedercini Racinggel a Marco Simoncelli Misano World Circuit-en


A bajnokság következő futamát is itt rendezik majd jövő hétvégén, így a magyar pilóta a lehető legjobb helyen gyakorolhatott. A 26. születésnapját csütörtökön ünneplő motoros – aki jelenleg 17 megszerzett pontjával a FIM Superstock 1000 Kupa bajnoki pontversenyének 11. helyét foglalja el – eredményesnek értékelte az egynapos tesztet, és már alig várja, hogy versenykörülmények között is “birtokba vehesse” a misanói ringet Kawasakijával.

„Versenynaptárunkban az imolai futamot követő hosszú kényszerpihenőt sikerült megszakítanom egy misanói teszttel” – nyilatkozta Németh. “Míg csapatunk Superbike EVO-s alakulata éppen Malajziából készült visszarepülni, mi Lorenzo Savadorival és szerelőikkel a nem kevésbé forró éghajlatú, Marco Simoncelli nevét viselő Misano World Circuit felé vettünk utunkat. Mindig nagy hatással van rám az a látvány, ami az olasz pályákon fogadja az odalátogatót. Óriási tömeg és nagyon színes kavalkád kora reggeltől, ami csak a pályazárás közelében oszlik valamelyest. A rendezők most nem bajlódtak a versenyzők kategóriába sorolásával. Mindenki korlátozás nélkül vehette igénybe a pályát az egész nap folyamán. Így rengeteget motorozhattam, aminek nagyon örültem. Annak kevésbé, hogy alig tudtam tiszta kört futni a nagy forgalom miatt. A tesztet nagyon hasznosnak értékelem, hisz azon a versenypályán körözhettem, amely a következő versenyhelyszínünk lesz. Sikerült tesztelni néhány futómű-beállítást, tehát nem teljesen nulláról indulunk majd a versenyhétvégén. Nagy izgalommal várom a következő futamot. Remélem, folytatódik sikeres szereplésem, és sem engem, sem csapattársaimat nem hátráltatja műszaki probléma”

Németh jelenleg a 11. a Superstock1000-ben, de év végére a top5-ben szeretne végezni

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending