Csatlakozz hozzánk

Hírek

MXGP: Újabb Suzuki győzelem

Clement Desalle, a Rockstar Energy Suzuki versenyzője – huszonötezres közönség előtt – futamgyőzelemmel összesített másodikként zárt a motokrossz vb brit fordulóján, ami sorban a nyolcadik volt a tizenhét etapos világbajnoki sorozatban

Közzétéve

ekkor

mxgp gb suzuki
RST AIRBAG

Az esemény helyszínét már a hétvégét megelőzően is bőségesen áztatta a csapadék, és erre még természetanya szombaton rátett egy lapáttal. Az eredmény egy nedves, ragadós, technikás pálya, olyan, amilyet a versenyzők igazán kedvelnek. Közülük is talán legjobban Desalle, aki már az első körtől igen jó tempót talált. Ennek megfelelően meg is szerezte a pole-t szombaton, és úgy tűnt, ott folytatja, ahol az előző spanyolországi forduló alkalmával abbahagyta – ahol is két futamgyőzelemmel az első helyen végzett.

Desalle az első futamon másodikként jött el a rajtból. A száraz, napsütéses idő miatt a pálya gyorsan száradt. Aztán egy esés miatt az első ötön kívül került, és keményen kellett hajtania, hogy visszazárkózzon a negyedik helyre. A második futamban a belga a szombati kiváló formáját hozta – és bár Antonio Carioli olykor keményen támadta – Desalle végig kitartott a harminc perc plusz két körös futam alatt, és az elmúlt négy futamból a harmadik első helyét szerezte meg.

Clement Desalle

A suzukis csapattársnak, Kevin Strijbosnak időbe telt, míg megtalálta a megfelelő ritmust a Matterley sárban: szombaton kilencediknek állt be a rajtgépbe. Vasárnap a jobb helyezés reményében indult, de az első rajtja nem igazán sikerült, végül ötödiknek ért be. A második futamban is hasonló helyen motorozott, amikor is egy kis sebességű bukást követően hetediknek esett vissza, és aztán a leintésig ott is maradt. Végül összesítésben hatodik lett.

Ahogy a szezon lassacskán a feléhez közeledik, Desalle a második helyen tanyázik 28 ponttal a bajnokság élmenőjének kijáró piros rajtszámtáblától. Strijbos negyedik helyével tovább erősíti a Suzuki pozícióját az élmezőnyben. A csapat most hazatér Lommelbe, mielőtt tovább utazik a világbajnokság franciaországi fordulójára.

Kevin Strijbos

“Tegnap tökéletes nap volt” – mondta Clement Desalle. “Másodikként rajtoltam az első futamban, de Frossard megelőzött, majd az első három-négy körben nem túl jól motoroztam. Volt egy nagy bukásom és belefejeltem a földbe, egy kicsit megsérült a nyakam. Ezzel a futammal nagyon csalódott voltam, mert sokkal jobban kellett volna sikerülnie, lecsúsztam a végső győzelemről. A második futam előtt egy kicsit felszívtam magam, és a dolgok jobban is mentek. Rákoncentráltam a motorozásomra, és bár hibáztam párat a futam közepén, amikor betáblázták a “négy kört”, összeszedtem magam és találtam pár jó kört megint. Folytatjuk a munkát a következő versenyeken, és bizakodom a további futamokat illetően. Jó érzés futamokat nyerni…”

“Általában szeretem ezt a pályát, de ezen a hétvégén nagyon nem” – nyilatkozta Kevin Strijbos. “A szombatot követően motort cseréltünk és sikerült valamicskét fejlődnünk, de nem volt egy jó nap. A karom az első futamban tizenöt perc után bedurrant, és utána a második rajt teljesen rossz volt. Megtettem amit tudtam, a futam vége felé volt egy kis bukásom. Kicsit szégyellem magam, de tovább kell lépnem és Franciaországban jobban kell teljesítsek”

Eredmények – MX GP (GB)

MXGP Első futam:
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 35:06.163;
2. Steven Frossard (FRA, Kawasaki), +0:03.859;
3. Jeremy Van Horebeek (BEL, Yamaha), +0:13.248;
4. Clement Desalle (BEL, Suzuki), +0:19.366;
5. Kevin Strijbos (BEL, Suzuki), +0:27.520;
6. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), +0:40.699;
7. Jake Nicholls (GBR, KTM), +0:42.154;
8. Tyla Rattray (RSA, Husqvarna), +0:53.366;
9. Shaun Simpson (GBR, KTM), +1:12.119;
10. Tanel Leok (EST, TM), +1:12.857;

MXGP Második futam:

1. Clement Desalle (BEL, Suzuki), 35:00.023;
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), +0:17.717;
3. Jeremy Van Horebeek (BEL, Yamaha), +0:31.838;
4. Tyla Rattray (RSA, Husqvarna), +0:35.822;
5. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), +0:42.005;
6. Shaun Simpson (GBR, KTM), +0:43.077;
7. Kevin Strijbos (BEL, Suzuki), +0:54.148;
8. Matiss Karro (LAT, KTM), +0:59.449;
9. Jake Nicholls (GBR, KTM), +1:01.224;
10. Joel Roelants (BEL, Honda), +1:03.625;

MXGP Összesített eredmény:
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 47 points;
2. Clement Desalle (BEL, Suzuki), 43 p.;
3. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 40 p.;
4. Tyla Rattray (RSA, HUS), 31 p.;
5. Tommy Searle (GBR, KAW), 31 p.;
6. Kevin Strijbos (BEL, Suzuki), 30 p.;
7. Shaun Simpson (GBR, KTM), 27 p.;
8. Jake Nicholls (GBR, KTM), 26 p.;
9. Steven Frossard (FRA, KAW), 22 p.;
10. David Philippaerts (ITA, YAM), 20 p.;


Forrás: Suzuki

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending