Csatlakozz hozzánk

Hírek

2016-tól Michelin gumikon a MotoGP mezőnye

A Dorna Sports – a MotoGP világbajnokság promótere és szervezője – bejelentette, hogy a Michelin lesz a sorozat kizárólagos gumiabroncs-beszállítója 2016-tól

Közzétéve

ekkor

michelin motogp 2016 1
RST AIRBAG

“A cégpolitikánkba, miszerint a pályán használt technológiai újítások kerüljenek az utcai abroncsokba, tökéletesen illeszkednek azok az új műszaki előírások, amelyeket 2016-ban vezetnek be a MotoGP-ben, és amely megszabja a 17 colos kerekek használatát. Ezért döntött úgy a Michelin, hogy benyújtja beszállítói pályázatát és árajánlatát a Dornához . Megnyertük, illetve megkaptuk ezt a lehetőséget, ezért szeretnék köszönetet mondani a Dorna vezetőségének, hogy bizalmat szavaztak számunkra. Úgy gondolom, ez a bizalom elismeri a Michelin szakértelmét, aminek az eddigi 26 egyéni világbajnoki cím az egyik támasza” – mondta Pascal Couasnon, Michelin Motorsport igazgatója.

A MotoGP világbajnokság prototípusai a technológiai fejlődés csúcsát képviseli a motorkerékpárok között, a teljesítményük meghaladja 250 lóerőt. A Michelin feladata lesz a jövőben (2016-tól), hogy ezt a teljesítményt az aszfaltra tudják tenni a világ legjobb versenyzői – akiknek hatékonysága nagyban függ attól, hogy mekkora a gumikba vetett bizalmuk. A francia gumigyártó – a gumiabroncs-fejlesztés minden irányába kiterjedő – “Total Performance” programjával igyekszik még magasabb szintű tapadást biztosítani a versenyzőknek, száraz és nedves körülmények között egyaránt.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending