Csatlakozz hozzánk

Hírek

Iron 883: minden idők legértékesebb fesztiválnyereménye

Régi motoros arcokkal, fellépő művészekkel és Erdős-féle stunt show-val zajlott a szezonnyitó alsóörsi fesztivál, a 15. jubileumi Harley-Davidson Open Road Fest sajtótájékoztatója a HD Bázisán

Közzétéve

ekkor

hdorf 2014 sajtotajekoztato
RST AIRBAG

A sajtótájékoztatót Dobai Attila, a fesztivál főszervezője nyitotta meg, és mindjárt megköszönte Alsóörsnek, hogy ennyi éven át vendégül látták az Open Road Festet. “Sok változáson mentünk keresztül, de mégis 15 éve ezen a néven, ezen a helyszínen született az első fesztiválunk is. Hálásak vagyunk a polgármester úrnak és természetesen az alsóörsi lakosoknak, hogy elviselnek, megkockáztatom, hogy szeretnek is minket, még ha a fesztivál nem is egy csendes elfoglaltság…” – mondta Dobai Attila.

“Sok szép élményünk van az elmúlt 15 évből, összesen körülbelül 500.000 látogató fordult meg nálunk. Külön büszkeségünk, hogy ebből sokakkal már tizenötször találkoztunk, mivel évről-évre visszajárnak. Az évek során sok híresség is megfordult az Open Road Festen, többek között a Motörhead, Steppenwolf, az Uriah Heep kétszer is, Alvin Lee vagy Gary Moore. A hazai nagyok közül a Tankcsapda, az Edda, Deák Bill Gyula és a Hooligans is több évben elfogadta a meghívásunkat”


Dobai ezután bemutatta a nyereményjátékot, és azt az Iron 883-ast, amelyet a végén megnyerhet egy szerencsés fesztiválozó. A belépőjegyként is szolgáló okoskarszalagot mindenki összerendelheti a Facebook profiljával, így a fesztivál területén lévő fotóállomásokon, a karszalag egyetlen érintésével hangulatképeket lehet posztolni az interneten. Minden regisztrált látogató egyben részt vesz a nyereményjátékban is, és ha a szerencse rámosolyog, akár a Harleyt is hazaviheti a Fest végén.

“Ezért nem baj, ha valaki nem motorral érkezik, könnyen lehet, hogy azzal megy haza! A polgármester úr már megígérte, hogy szép időnk lesz, biztosan sokan leszünk, már most alig lehet szállást kapni arra a hétvégére. Emlékezetes 15. szülinapunk lesz, az biztos” – zárta szavait Attila.


Buza Sándor, a sajtótájékoztató moderátora ezután visszavette a szót, és beszélt egy kicsit az Open Road Fest motoros értékeiről. “A hatalmas bulik és a jó zenék mellett a Harley-Davidson Fesztivál azért kicsit a motorozásról is szól. A kétkeréken érkezőket vezetett túrák várják; az esti buli után dél körül feléledők 50-60 kilométeres rövidebb távokon bemelegíthetik a motort, miközben szép balatoni tájakon arcukba csap a szél. Valljuk be, mi motorosok, ezt szeretjük” – mondta Buza. A pénteki napon ismét megrendezik a neves Poker Run-t, melynek keretében a motorosok állomásról-állomásra járnak, és mindenhol kihúznak egy kártyalapot. A menet végén mindenki megmutatja, mije van: a legértékesebb kombináció gazdája – a póker szabályai szerint – egy értékes ajándékot kap a Harley-Davidsontól.

“A fesztivál kétség kívül egyik fénypontja a szombati motoros parádé. Több ezer kétkerekű, nemre, korra, motorra tekintet nélkül együtt vonul fel. Semmi nem számít, csak hogy mindenki motoron üljön és érezze jól magát” – tette hozzá Sándor. A parádéra minden évben több tízezren kíváncsiak. “Mindenkit szeretettel várunk, aki csatlakozni szeretne a felvonuláshoz. Alsóörsön lesz a “line-up”, onnantól pedig csak mindenki kövesse az előtte lévő motort!” – adta ki az instrukciókat Dobai Attila. A felvonulás útvonala természetesen már megtekinthető a fesztivál honlapján, az openroadfest.hu-n.

A motoros programok hosszú sora után Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere vette át a szót, és köszöntötte az egybegyűlteket. “Nyugodtan mondhatom, hogy Alsóörsön mindenki várja már a fesztivált. Az Open Road Fest már hozzá tartozik a település életéhez. Azt szoktam mondani, hogy ilyenkor egy hétre várossá alakulunk át, igazi fesztiválvárossá. Idén a születésnapos fesztiválnak jelképesen átadjuk Alsóörs kulcsát is, reméljük, jó kezekben lesz Attilánál” – mondta Hebling Zsolt. Alsóörs és a fesztivál valóban összefonódott az évek alatt, a látogatókat nem csak a koncertek és változatos programok sora, de festői környezet is várja a Balaton partján.

Zenei programok

A polgármester szavai után következett a zenei programok bemutatására. Az 2014-es nyár első nagy fesztiválján külföldi sztárok, és a magyar zenei élet nagyjai teszik tiszteletüket, minden este koncertekkel szórakoztatva a közönséget. A Hooligans sokadik éve vendége az Open Road Fest-nek, a Harley életérzés és a szabadság megvan a zenéjükben. A sajtótájékoztatón a zenekart Endi képviselte: “Mi június 6-án, pénteken este 10 órakor lépünk fel, de már a fesztivál első napján, a levonuláskor ott leszünk, nem is akármilyen produkcióval. Szerdán kora reggel a Class FM Morning Show élő adásával indulunk Siófokról, méghozzá egy kamion tetején pengetve a húrokat, a kamiont pedig egy komp szállítja Alsóörs felé a Balaton vizén. Még mi is izgulunk egy kicsit, de biztosan nagy durranás lesz!” – mesélte.


A rádiósok a megszokott menetrend szerint, már hajnali 6-kor talpon, illetve ezúttal kompon lesznek. A BAHART jóvoltából az egész Morning Show stáb, néhány gyalogos fesztiválozóval, valamint a zenekarral a tetőn lecsordogál Alsóörsig, majd tovább egészen Tihanyig. Emlékezetes lesz a 15. Open Road Fest első napja, földön és vízen egyaránt.


Az Edda frontembere, Pataky Attila igazi “régi motoros” a fesztiválon, eddig minden évben ott volt Alsóörsön vagy zenekarral, vagy civilként. “Én elmondhatom, hogy minden Open Road-on ott voltam, ha nem is mindegyiken zenéltünk. Attila már évek óta ránk bízza az indulási napot, ez nagy megtiszteltetés számunkra” – mondta Pataky. “Ez a fesztivál egy igazi élmény, egy boldogság bomba, itt nem lehet szomorúnak lenni. Aki itt nem tudja jól érezni magát, az sehol a világon. Aki eljön Alsóörsre, motorral vagy anélkül, meghallgat egy koncertet és megérzi ezt a feelinget, biztosan extra élményekkel távozik” – tette hozzá. Attila szerint az egész nyár és a fesztivál lényege, hogy nyitottnak kell lenni, emberekre, kapcsolatokra és élményekre egyaránt.

Az Ivan & the Parazol indie-post punk zenekarról és a fellépésükről Beke István, a banda billentyűse beszélt. “Nekünk ez lesz a második alkalom az Open Road Festen, és nagyon örülünk a felkérésnek. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, nemrég jártunk az Egyesül Államokban, szép eredményeket értünk el egy tehetségkutatón Texasban és belekóstolhattunk az igazi amerikai életérzésbe is. A fesztiválon pénteken este 7-kor lépünk fel a Rock Arénában” – mondta István.

Ganxta Zolee ezúttal sem hazudtolta meg magát, szokásos laza stílusában mesélt arról, hogy nekik mit jelent a fesztiválozás. “Mi a hagyományok emberei vagyunk, régi vágású srácok: lemegyünk szerdán Alsóörsre, megcsináljuk a fergeteges koncertet, aztán elmegyünk … jól érezni magunkat, ahogy azt illik… Természetesen nagy megtiszteltetés, hogy felléphetünk, de nyilván a buli miatt is megyünk!” – mondta “Döglégy” Zolee.


Majd ismét a rádiós műsorvezető Buza Sándor vette át a szót: a formáció billentyűseként maga beszélt a szerda este játszó Best of zenekarról. “Már hagyomány, hogy szerda este játszunk, tavaly is Ganxta Zoleeék után vettük át a színpadot. Nekünk nincsenek saját számaink, se lemezünk, se kazettánk, csak mások számait játsszuk – talán ezért is vagyunk ilyen sikeresek” – mondta nevetve. A magyar pop-rock legnagyobbjai mellett külföldi sztárok koronázzák meg a fesztivált: pénteken a Boban and Marko Markovic Orchestra, szombaton este pedig a rock brit királynője, Bonnie Tyler lép fel.

A sajtótájékoztatón mindenki közelről megnézhette, kipróbálhatta, hogy milyen az áhított nyereménymotor nyergében ülni. A gépet Big Daddy Laca, a Kartel énekes-frontembere mutatta be pár szóban a sajtó munkatársainak. “Magam is motoros vagyok ugyan, de a biztonság kedvéért utánanéztem ennek a gyönyörű járgánynak. Az Iron 883 követi a most menő bobberes stílust, a visszavágott sárhányóval és a karcsú formáival. Személy szerint én nagyon kedvelem a Sportster motorokat, nekem is volt ilyen, könnyen lehet velük manőverezni, igazi városi járgányok. Nagyon szerencsés lesz, bárki is vigye majd haza a fesztivál végén” – mondta. A motor homokszínű fényezésével, ABS-szel, kulcs nélküli indítással egy igazi gyöngyszem, minden idők legértékesebb(!) fesztiválnyereménye.


Az idén 5 napig tartó fesztiválon mindenki talál az ízlésének megfelelő zenei és sok más érdekes programot. Légi bemutatóval érkezik Veres Zoltán műrepülő, valamint Erdős Csaba és csapata egy kaszkadőrshow-val, amiből a sajtótájékoztatón mi is kaptunk egy kis ízelítőt. Lesz tesztmotorozás is a Fesztiválon: ki lehet próbálni a Harley-Davidson 2014-es modeljeit, a rendezvény minden napján, délelőtt 10 és este 6 óra között a Harley on Tour program keretében.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending