Connect with us
Suzuki

Hírek

MXGP: Kettős Suzuki-diadal

Clement Desalle, a Suzuki versenyzője megszerezte az idei szezon első dupla győzelmét az RM-Z450-nel, a bajnokság hetedig futamán Spanyolországban. Ez a diadal a második GP győzelme a 2014-es sorozatban

Published

on

mxgp spain suzuki 2014
ULTRABOLT
RST AIRBAG

A belga ezzel a sikerrel egyúttal feljött az összesített második helyre a bajnokságban, és 24 pontra csökkentette a hátrányát a listavezető Carioli mögött. A MXGP egy hosszú, három éves szünet után tért vissza spanyolhonba, ahol most tizenhatezer lelkes néző volt szemtanúja, ahogy a csúcsformát mutató Desalle kettős diadalt arat. Csapattársa, a harcosan motorozó – szintén belga – Kevin Strijbos összesítésben harmadik lett. A Rockstar Suzuki most visszatér Lommelbe – a nyolcadik forduló a brit GP lesz, május 25-én.

Clement Desalle (balra) kettős győzelmet ünnepelhetett

“Ez a hétvége nehezen indult, mert szombaton amikor felkeltem a gyomrom nagyon rossz volt, még soha nem éreztem így magam verseny előtt. Küszködtem, különösen a kvalifikációs futamon. Csak lassabban tudtam menni. Beszedtem némi gyógyszert, és próbáltam éjszaka kipihenni magam, de nem volt könnyű. Vasárnap a legjobb formámat akartam nyújtani, amire képes vagyok és még magamat is megleptem! Sokkal jobban éreztem magam a motoron, tényleg jól. Nagyon jó volt ez a két futamgyőzelem. Ez jót tett az önbizalmamnak és a bajnokságnak. Jól éreztem magam odakint és jól esett a motorozás. A pálya technikás volt és ilyen esetben kell találnod egy jó vonalat amin gyorsan tudsz menni. Nagyon élveztem. Örülök, hogy itt nyerhettem Spanyolországban. A rajt nagyon fontos volt, és sikerült mindkétszer nagyon jól indulnom. Szeretném megköszönni a csapatnak, mert rengeteget dolgoztak, jól tudtam érezni magam a motoron, és a gép egyre jobb és jobb” – mondta Clement Desalle.

Kevin Strijbos (22)

“Jó nap volt. Az első futamban rosszul rajtoltam, de végig keményen hajtottam és megelőztem Tony-t és Bobby-t, végül örültem a negyedik helynek. A második futamban elhoztam rajtot, de egy kicsit szélesre futottam és másodiknak jöttem ki. A verseny nem volt valami könnyű, a nagy meleg miatt nagyon fárasztó volt. Mind a legjobbat nyújtottuk és a munka kifizetődött. Azt gondolom a pálya rendben volt. Régi stílusú, jól motorozható vonalvezetéssel. Úgy gondolom reggel egy kicsit túllocsolták, lehet inkább kevesebbet és többször kellett volna. A második futam előtt egy kicsit változtattunk a motoron, hogy simábban tudjak rajtolni és ez bevált” – nyilatkozta Kevin Strijbos a futam után.


Forrás: Suzuki

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending