Csatlakozz hozzánk

Hírek

Lowes bizonyított: dobogón Assenben, esőben

A hollandiai Assen sok szempontból különleges hely, nem csak a versenyzők, hanem a rajongók számár egyaránt. Ennek egyik oka lehet, hogy mindenféle körülmények mellett igazán élvezetes versenyben gyönyörködhet a nagyérdemű…

Közzétéve

ekkor

wsbk assen 2014 suzuki
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Ez nem volt most sem máskép. Már az első futamon is lógott az eső lába, végül hűvös, de száraz időben futottak a versenyzők. Ezt a versenyt egy elfüstölt gép miatt az ügybuzgó rendezők idő előtt, a 17. körben piros zászlóval leintették. Ekkor a suzukis Lowes a 9. helyen motorozott, Laverty viszont már korábban bukott és kiállni kényszerült. A befutó sorrendje Guintoli, Sykes és Rea volt.

A második futam közben kérlelhetetlenül leszakadt az ég, így ezt a futamot is félbe kellett szakítani. Közel egy óra várakozás után a megismételt rajtot sem vállalta több versenyző, így mire harmadjára nekivághatott a mezőny, már 10 körre olvadt a versenytáv. A “sprint futam” szakadó esőben zajlott, ennek megfelelően a kiesők listája is tovább gyarapodott. Lavertynek nem sikerült befejeznie ezt a futamot sem, azonban csapattársa ezúttal igazolta a vele kapcsolatos várakozásokat, és a kilencedik helyről rajtolva, a mezőnyön átvágva, bravúros motorozással egészen a dobogó második fokára küzdötte fel magát. Az első Jonathan Rea lett, a dobogó harmadik fokára pedig Giugliano állhatott. A BMW-s Tóth Imre egy hellyel maradt le a pontszerzésről, 16. lett – akárcsak a szezonnyitón, a 2. ausztrál futamon.

Alex Lowes

“Ez fantasztikus” – nyilatkozott Alex Lowes. “Ez egy nagyszerű verseny volt és nagyon jó számomra és a csapatomnak is, hogy végül sikerült a dobogót megszerezni. Egy esős versenyen felérni a dobogóra sosem olyan szép, mint szárazon, de nagyon boldog vagyok és remélem a sérüléseim után ez beindítja a szezonomat. Az év nagyon nehezen indult számomra, de most már van pár jó pontom és egy pódium. Remélhetőleg még javulni fogok én is és a motor is, és közelebb tudunk kerülni az elejéhez szárazon is!”

Eugene Laverty

“Volt egy rossz rajtunk az első versenyen, de a tempónk elég erős volt” – mondta Eugene Laverty. “Egy sima 11 pontnak kinézett, szóval nagyon mérges vagyok, hogy kicsúsztam. A második versenyen szörnyen éreztem magam a motoron. Miután lecsúsztam az ívről abszolút megszűnt a tapadás és már csak a bukás marad hátra. Aztán három körrel a leintés előtt csináltam egy 180-at és máris a levegőben voltam. Ez egy borzasztó nap, két nullás futam nagy csapás. Ez volt az a pálya, ahol úgy éreztem, hogy erősek lehetünk, pénteken és szombaton azok is voltunk, szóval pont nélkül távozni nagy csalódás számomra”

Eredmények – eni FIM Superbike világbajnokság, 3. forduló, Assen (NL)

Első futam: 1. Sylvain Guintoli (Aprilia) 25:56.636: 2. Tom Sykes (Kawasaki) +1.259: 3. Jonathan Rea (Honda) +4.116: 4. Loris Baz (Kawasaki) +4.459: 5. Toni Elias (Aprilia) +23.728. +1 kör 20. Tóth Imre (BMW)

Második futam: 1. Rea (Honda) 19:09.464: 2. Alex Lowes (Suzuki) +2.222: 3. Davide Giugliano (Ducati) +4.955: 4. Tom Sykes (Kawasaki) +13.089: 5. Leon Haslam (Honda) +1 kör 16. Tóth Imre (BMW)


Forrás: Suzuki

Comments

comments

Trending