Connect with us
Suzuki

Hírek

Lowes bizonyított: dobogón Assenben, esőben

A hollandiai Assen sok szempontból különleges hely, nem csak a versenyzők, hanem a rajongók számár egyaránt. Ennek egyik oka lehet, hogy mindenféle körülmények mellett igazán élvezetes versenyben gyönyörködhet a nagyérdemű…

Published

on

wsbk assen 2014 suzuki
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Ez nem volt most sem máskép. Már az első futamon is lógott az eső lába, végül hűvös, de száraz időben futottak a versenyzők. Ezt a versenyt egy elfüstölt gép miatt az ügybuzgó rendezők idő előtt, a 17. körben piros zászlóval leintették. Ekkor a suzukis Lowes a 9. helyen motorozott, Laverty viszont már korábban bukott és kiállni kényszerült. A befutó sorrendje Guintoli, Sykes és Rea volt.

A második futam közben kérlelhetetlenül leszakadt az ég, így ezt a futamot is félbe kellett szakítani. Közel egy óra várakozás után a megismételt rajtot sem vállalta több versenyző, így mire harmadjára nekivághatott a mezőny, már 10 körre olvadt a versenytáv. A “sprint futam” szakadó esőben zajlott, ennek megfelelően a kiesők listája is tovább gyarapodott. Lavertynek nem sikerült befejeznie ezt a futamot sem, azonban csapattársa ezúttal igazolta a vele kapcsolatos várakozásokat, és a kilencedik helyről rajtolva, a mezőnyön átvágva, bravúros motorozással egészen a dobogó második fokára küzdötte fel magát. Az első Jonathan Rea lett, a dobogó harmadik fokára pedig Giugliano állhatott. A BMW-s Tóth Imre egy hellyel maradt le a pontszerzésről, 16. lett – akárcsak a szezonnyitón, a 2. ausztrál futamon.

Alex Lowes

“Ez fantasztikus” – nyilatkozott Alex Lowes. “Ez egy nagyszerű verseny volt és nagyon jó számomra és a csapatomnak is, hogy végül sikerült a dobogót megszerezni. Egy esős versenyen felérni a dobogóra sosem olyan szép, mint szárazon, de nagyon boldog vagyok és remélem a sérüléseim után ez beindítja a szezonomat. Az év nagyon nehezen indult számomra, de most már van pár jó pontom és egy pódium. Remélhetőleg még javulni fogok én is és a motor is, és közelebb tudunk kerülni az elejéhez szárazon is!”

Eugene Laverty

“Volt egy rossz rajtunk az első versenyen, de a tempónk elég erős volt” – mondta Eugene Laverty. “Egy sima 11 pontnak kinézett, szóval nagyon mérges vagyok, hogy kicsúsztam. A második versenyen szörnyen éreztem magam a motoron. Miután lecsúsztam az ívről abszolút megszűnt a tapadás és már csak a bukás marad hátra. Aztán három körrel a leintés előtt csináltam egy 180-at és máris a levegőben voltam. Ez egy borzasztó nap, két nullás futam nagy csapás. Ez volt az a pálya, ahol úgy éreztem, hogy erősek lehetünk, pénteken és szombaton azok is voltunk, szóval pont nélkül távozni nagy csalódás számomra”

Eredmények – eni FIM Superbike világbajnokság, 3. forduló, Assen (NL)

Első futam: 1. Sylvain Guintoli (Aprilia) 25:56.636: 2. Tom Sykes (Kawasaki) +1.259: 3. Jonathan Rea (Honda) +4.116: 4. Loris Baz (Kawasaki) +4.459: 5. Toni Elias (Aprilia) +23.728. +1 kör 20. Tóth Imre (BMW)

Második futam: 1. Rea (Honda) 19:09.464: 2. Alex Lowes (Suzuki) +2.222: 3. Davide Giugliano (Ducati) +4.955: 4. Tom Sykes (Kawasaki) +13.089: 5. Leon Haslam (Honda) +1 kör 16. Tóth Imre (BMW)


Forrás: Suzuki

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending