Connect with us
Suzuki

Hírek

Kétütemű GP motort a garázsba! Jön a Ronax 500

Bizonyára legtöbb Olvasónk még sosem hallott a német motorgyártóról, azonban pár héten belül biztosan fog. A Ronax bejelentette: június 8-án piacra dobnak egy utcai V4-es kétütemű(!) sportmotort

Published

on

ronax500
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Sok szurkolónak hiányoznak a GP régi korszakát idéző kétütemű motorok, és nehezen felejtik a szörnyeteg 500-as versenymotorokat. Azok a gépek még mellőztek minden elektronikát, és ha a versenyző nem bánt megfelelően a gázmarkolattal, akkor a gép rögtön katapultálta őt. A jelenlegi versenyeken is láthatunk igazi high side-okat, azonban a mai kipörgésgátlóval felszerelt motorok kezes bárányok azokhoz képest.

A Ronax nem titkolja, hogy egy retro GP replikát szeretne piacra dobni. A sárga lepel alatt már láthatjuk körvonalazódni a gépet, ami egy az egyben az NSR 500 vonalait követi. Mellesleg ezzel a motorral szerezték meg az utolsó kétütemű királykategóriás bajnoki címet, méghozzá Valentino Rossi. Apropó sárga és Rossi, a motorból 46 darab készül majd – vajon ez véletlen, vagy egy igazi Rossi replikát kapunk?

Az NSR500-assal 6 versenyző 10 vb-címet nyert (ebből ötöt Mick Doohan). Utolsóként Rossi vitte győzelemre 2001-ben – ekkor kb. 190 lóerős volt a V4-es kétütemű

Láthatóak a kis kétütemű kipufogók is, és a gyártó is megerősítette, hogy a múltbéli királykategóriás versenygépekhez hasonlóan egy V elrendezésű, négyhengeres kétütemű szív kerül a gépezetbe. Az erőforrás önindítót és befecskendezőt is kap, valamint tükröket (és rendszámtáblát) is, így az eredmény egy utcai forgalomba helyezhető motor lesz. Ha ez a motor tényleg elkészül, a limitált darabszám végett pillanatok alatt elkapkodják a tehetősebb gyűjtők.

A tükör arra utal, hogy utcai (…) motor lesz, de a lámpa egyelőre nem körvonalazódik…

Szöveg: RSVRocky Képek: A&R

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending