Csatlakozz hozzánk

Hírek

Talmácsi: példaképből mentor

Példaképével, Talmával tesztelhetett a Hungaroringen a színvonalas olasz bajnokság májusi szezonnyitójára készülő 25 éves paksi versenyző, Gyutai Adrián

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Eddigi pályafutása legkeményebb felkészülésének végéhez közeledik Gyutai Adrián, aki idén is a CIV National Trophy 600 kategóriában (a kőkemény olasz bajnokságban – a szerk.) versenyez. Ezúttal hazai pályán tesztelt a Korda Racing motorosa, hiszen előbb a Kakucsringen körözött edzőmotorjával (Ninja 250R, szabad szemmel láthatóan is jó tempóban – a szerk.), majd kipróbálhatta a Hungaroring új aszfaltját is.

A mogyoródi pályára nagy örömmel ment, hiszen példaképe, Talmácsi Gábor hívta meg Adriánt, hogy próbálja ki csapatának nemrég elkészült hatszázas Hondáját, és a tapasztalatait ossza meg vele, illetve az Alpok Adria-sorozatra készülő ifjú versenyzőjével, Somosi Alexanderrel. Nos, a teszt remekül sikerült, és sem Talmácsi, sem pedig Gyutai nem zárja ki a további együttműködést.


„Régóta figyelem Adrián karrierjét, és nem tagadom, szurkolok neki. Többször szóba került már az együttműködésünk, és most megragadtam az alkalmat, és meghívtam erre a tesztre. Kipróbálta a Hondánkat, elmondta a véleményét a motorról, megosztotta velünk, milyen beállításokkal megy, hiszen ő is ezzel a márkával versenyez évek óta. Nagyon sokat beszélgettünk egymással, nagyon jó hangulatban telt a gyakorlás. Jó lenne többször megismételni ezt, bennem mindenképpen megvan a nyitottság a szorosabb együttműködésre. Őszintén remélem, hogy Adrián valóra váltja az álmait, mert a tehetsége mindenképpen megvan hozzá” – fogalmazott a 125-ös kategóriában 2007-ben világbajnoki címet szerzett Talmácsi.

A közös munka és az esetleges folytatás lehetősége feldobta a 25 éves paksi motorost, aki sosem titkolta azt, hogy Talmácsi Gábor az etalon a számára. Úgy véli, minden közösen eltöltött idő ajándék a számára, hiszen példaképétől már most is rengeteg tanácsot kapott, amit már a következő teszten is megpróbál hasznosítani.


„Nagyon örültem a lehetőségnek, amit Gábortól kaptam, hiszen minden pályán töltött pillanat ajándék, főleg, ha a példaképemmel motorozhatok együtt. Sokat segített ez a nap a felkészülésemben, és rengeteg jó tanácsot kaptam tőle. Nagyon hasznos volt számomra ez a nap, köszönöm a lehetőséget. Rendkívül boldoggá tesz annak a lehetősége, hogy ez nem csak egy egyszeri alkalom lehet köztünk, hiszen ha valakitől, hát Gábortól bőven van mit tanulnom. Annak is örültem, hogy a Hungaroring új aszfaltját is kipróbálhattam, ami egyelőre még egy kicsit csúszós, de nagyon jó lesz, ha majd fel lesz rendesen gumizva. Nemsokára jön az utolsó, verseny előtti tesztünk Vallelungában, nagyon-nagyon várom, hogy folytathassam munkát az új csapatommal. A felkészülésem remekül halad, és Gábor tanácsaival még jobb lehetek” – jelentette ki Gyutai.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending