Csatlakozz hozzánk

Hírek

WSBK EJC: Viki és Ricsi is pontszerző

Lezajlott a Honda utánpótlás bajnokságának első fordulója a spanyolországi Aragóniában: Kis Viktória és Bódis Richád is szépen szerepelt

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Superbike világbajnokság nívós betétfutamaként ismert sorozat spanyolországi nyitóhétvégéjén a magyar csapat, a H-Moto Team Kis Viki és Bódis Ricskó révén kategória 4. és abszolút 7. helyet szerzett. A futam után a pilóták az első benyomásokat feldolgozva meséltek érzéseikről.


„Fogalmazzunk úgy, ez egy jó bemelegítés volt a többi versenyre. A várakozásokkal ellentétben nem úgy jöttek a köridők, mint szerettem volna, ám edzésről edzésre javítottam, és még így is eredményesebben zártam a hétvégét, mint egy éve, hiszen ezúttal értékes pontokat sikerült szerezni! Nem mondanám, hogy elégedett vagyok, de most nem szabad csüggedni, konzekvensen folytatni kell a megkezdett munkát. Fejben már a legendás asseni pályán körözök, ami egyébként sokkal kedvesebb a szívemnek, mint a dimbes-dombos Aragon. A csapatomnak nagyon hálás vagyok a segítségért és a támogatásért, két hét múlva újult erővel folytatjuk!” – mondta Wicca, aki a női értékelés 4. helyén végzett.


„Aragon nem tartozik a favorit pályáim közé, de nézzük a dolgok jó oldalát! Hosszú kihagyás után versenyeztem ismét, ezért úgy gondolom, a hetedik helyezés jó eredmény. Közvetlenül a rajtot követő első kanyart sikerült „túlélnem”, tartottam a helyem és nagy csata alakult ki. Különösen egy hosszasan előttem haladó sráccal volt éles a küzdelem, aki mondhatni, már-már kellemetlenül feltartott. A verseny végére kis egészséges agresszivitást is latba vetve sikerült átverekednem magam rajta, de ez már túl későn történt ahhoz, hogy csatlakozni tudjak a közvetlen élbolyhoz. Sokkal több volt ebben a versenyben, ezért felemásan érzem magam. Körönként 0,5 másodperccel gyorsabb voltam, és ha az előbb említett eset másképp alakul, pariban lehettem volna az élmezőnnyel. A következő fordulót a hollandiai Assenben rendezik, amit imádok, ennek megfelelően szeretnék előrébb végezni. Külön köszönettel tartozom a támogatásért csapatomnak, és segítőimnek” – zárta mondandóját Bódis Richárd.

„Nagyon megkönnyebbültem, amikor a pilótáim célba értek. Lényeges elem volt, hogy befejezzék az első futamot és eredményesek is legyenek. Wicca tavaly nullázott itt, és ez meg is látszott a szezon végi összetett eredményén. Most sem kezdett be túlságosan, de az egy év tapasztalat meghozta a gyümölcsét, sok pontot szerzett a kibővült női mezőnyben, ahol még komoly csatákra van kilátás! Ricsi megmutatta, miért ő az egyik legjobb magyar gyorsasági versenyző. Profi hozzáállása jó alapot teremt, hogy magasabbra is jusson az év során. A versenyen csak olyanok tudtak előtte végezni, akik már a második évüket töltik a bajnokságban – ez a rendkívül megerősödött mezőny tükrében nagyon nagy szó. Sokat nem pihenhetünk, két hét múlva Assenben folytatódik tovább a sorozat, ahol az ADAC Junior Cup-ban szereplő Kovács Bálinttal kiegészülve három versenyzőnkkel is érdekeltek leszünk. Remélem, egy újabb fantasztikus hétvége elé nézünk. Végezetül szeretném megköszönni szurkolóink biztatását, nagyon jól esik a versenyzőimnek, hogy tudják, sokan szorítanak a sikereikért” – értékelt Kelemen Krisztián csapatfőnök.


Szerző: Tóth Krisztián Márk

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending