Csatlakozz hozzánk

Hírek

Erősödik a magyar utánpótlás-nevelés

Tovább erősödik, fejlődik a magyar motorsport-utánpótlás annak köszönhetően, hogy újabb nagy sportcsapat karolt fel fiatal tehetségeket

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Amikor annak idején megalakult a Tomracing Motorsport, a csapat
tulajdonosai, Miklósy Tamás és Biel Richárd elsősorban a gyorsasági
motorversenyzésben képzelték el a jövőjüket. Az élet és a lehetőségek
széles tárháza aztán átírta mindezt, és előbb az autósport több szakága
jelent meg a palettán, majd 2016-tól az utánpótlás nevelés is fontos
szerepet kap a csapat életében. A négy most érkezett ifjú motoros közül
ketten már korosztályuk magyar bajnokai, és reményeik szerint a
Tomracing védőszárnyai alatt kiteljesedhet a tehetségük.

Évről-évre folyamatosan bővült az eredetileg gyorsasági motorsport-versenyzésre alakult Tomracing Motorsport, amely mára az egyik legnagyobb hazai, technikai sportokban érdekelt csapattá nőtte ki magát. Már nemcsak a motor, hanem az autósportban is jelen vannak, és 2016-ban eljutottak odáig, hogy a jövőre gondolva kiépítik a saját utánpótlás bázisukat. Négy ifjú tehetség – Babonics Márk, Oláh Barnabás, Surányi Balázs és Kovács Zoltán – ettől az évtől kezdve a Tomracing versenyzőjeként hasíthat az aszfalton. Persze a csapat nem vett zsákbamacskát, hiszen Babonics és Oláh már korosztálya magyar bajnoka, míg Surányi több futamot nyert már eddig, míg a hétéves Kovács tavaly, élete első szezonjában máris megmutatta a tehetségét.

Közülük Babonics Márk hatévesen kezdett motorozni, 2011-ben egy szezont teljesített az ADAC Német Bajnokságban, ahol 30 indulóból a 18. helyen végzett. 2014-ben magyar bajnok lett a MAMS Utánpótlás Bajnokság Mini GP Junior 140-es kategóriában, míg tavaly a MAMI Kupán és OB-n egyaránt a 3. helyen végzett már a felnőtt mezőnyben.

“Az idei évben szeretnék még jobb teljesítmény nyújtani, és előrébb végezni mind a MAMI Kupában, mind pedig az OB-n, mint tavaly. Ennek érdekében az egyik legjobb magyar gyorsaságimotoros versenyző, Sebestyén Peti segíti a felkészülésemet. A terveim között szerepel továbbá, hogy legalább egy versenyhétvégén kipróbálhassam magam nagypályán is, mégpedig az IMRC sorozat 125SP kategóriájában” – árulta el Babonics Márk.


A Tomracing Motorsport csapatkoordinátora úgy érzi, a 2016-os esztendő egy nagy lépés az életükben, és nem titkolja, hatalmas a felelősségük, hogy a fiatalok az ő segítségükkel elérhessék saját céljaikat:

“Korábban az utánpótlás kategóriákban nem voltunk érdekeltek, erre idén négy fiatal tehetség is csatlakozott hozzánk. Hosszú távra tervezünk mindegyikükkel, szeretnénk őket támogatni abban, hogy nálunk tudják elérni célkitűzéseiket, amihez mi minden segítséget meg fogunk adni. Nagyon örülünk, hogy a csapatunk már ennek a korosztálynak is vonzó, és szüleiken keresztül minket választottak. A fiatalokkal a március 18-20 között rendezendő Autó, Motor és Tuning Show-n személyesen is találkozni lehet majd, ahol természetesen az egész csapat jelen lesz” – közölte Biel Richárd.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending