Connect with us
Suzuki

Hírek

Kis Viki: A hős hazatér

Kis Viktória fantasztikus katari szereplése után (amikor MotoGP betétfutamon szólt a magyar Himnusz) hazai közönség előtt is bizonyíthatja tehetségét a hétvégi OB-nyitófordulón a Felvidéken

Published

on

kis viki skr
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Az előttünk álló hétvégén több fronton is érdekelt lesz a H-Moto Team: a csapat egyik fele a spanyolországi Aragónban száll harcba a pontszerző helyekért a FIM Superstock 1000 Kupában: a román Robert Muresan, az olasz Riccardo Cecchini és a szintén olasz Pedercini Racing színeiben induló – ám a H-Moto támogatását is élvező – Németh Balázs Aragónban kezdi a WSBK SST1000-es szezont. A Superbike kategóriában ott lesz a rajtrácson Tóth Imre és Sebestyén Péter (EVO) is, a magyar Team Toth színeiben. A H-Motóból pedig a többiek a Slovakia Ringre utaznak, ahol az OB első fordulóján igyekeznek az élmezőnyben végezni.

Itt áll majd rajthoz Kis Viktória, a 2012-es év legeredményesebb magyar női motorversenyzője is, aki tavaly az egész évet kihagyta anyagi okokból. Az idei év viszont nagyon jól indult számára, hiszen a Katari Motorsport Szövetség támogatásával rajthoz állhat a Losail Ázsia Bajnokság utolsó három fordulóján, amelyből az első két forduló már le is zajlott, és a második versenyhétvégén, amelyet a MotoGP betétfutamaként rendeztek, megnyerte kategóriájában az első futamot. A kinti versenyeket is 600-as motorral teljesítette, de nem azzal az R6-ossal, amivel az OB-n indul – így ezzel még nem volt alkalma menni idén.

Vikinek kiválóan kezdődött 2014 – most jöhet a folytatás

„Az utolsó slovakiaringi versenyemről nagyon jó emlékem van, akkor sikerült megszerezni az első magyar női pontot nemzetközi Superbike kategóriában, még az ezres motorommal, 2012-ben. Várom a versenyt, kíváncsi vagyok, hogy működik ez a 600-as motor, amivel indulok, mivel még nem volt alkalmam kipróbálni, de biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz vele” – mondta Kis Viktória.

A korábbi 125-ös Európa-bajnok Győrfi Alen is indul az OB-n, aki az elmúlt három idényt pont a FIM Superstock 1000 Kupában versenyezte végig. Idén az Országos Bajnokság mellett az Alpok-Adriában fut teljes szezont egy Yamaha R6-ossal, a Superstock 600-as kategóriában.

„Sokat edzettem a télen, úgyhogy fizikálisan és mentálisan is tökéletes formában érzem magam. Decemberben és februárban két komolyabb tesztre is lehetőségem volt, és összességében annyi időt töltöttem télen motoron, mint még soha. Egyedül azt sajnálom picit, hogy az utóbbi egy hónapban már nem volt lehetőségem pályán edzeni, de a korábbi tesztlehetőségeknek is nagyon örültem, és úgy érzem, felkészülten várom a szezont. A Superstock 600 mezőnye nagyon erős lesz az OB-n, több kiváló ellenfelem van, úgyhogy biztosan lesznek kemény csaták, de én ennek csak örülök. Egy 2008-as évjáratú Yamaha R6-ossal fogok idén versenyezni, amivel az első, slovakia ringi versenyen a dobogót veszem célba” – nyilatkozta Győrfi Alen.

Kis Viktória, Győrfi Alen és Kelemen Krisztián csapatfőnök

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending