Csatlakozz hozzánk

Műhely

Café Kedd: A maximum egy Yamaha XS-ből

Ezen a Kedden egy olvasói kérésnek teszünk eleget: örömmel mutatjuk be, mit művelt a Nozem műhely egy Yamaha XS850-nel

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

– Café Kedd néven új sorozatot indítunk, melyben a Café Racer
kultúra enciklopédiáját igyekszünk fellapozni. Hétről-hétre
láthattok nálunk keddenként racer-csemegéket, de tanácsokat is
adunk, illetve alkatrészeket is javasolunk az építéshez. A célunk,
hogy hazánkban is minél nagyobb nyilvánosságot biztosítsunk ennek az
arra érdemes műfajnak

Ezen példán keresztül arra buzdítunk benneteket, hogyha arra érdemes café racerrel vagy scramblerrel futtok össze a világháló útvesztőiben, bátran küldjétek el nekünk (info@tesztmotor.hu), mert könnyen lehet, hogy itt látjátok viszont!

Szóval ez a csinos darab is így landolt a postaládánkban; a Nozem egy kis holland dizájn stúdió, ahol az egyedi építések mellett ugyanekkora hangsúlyt fektetnek az idényes grafikai (fényezés) megoldásokra is. Esetünkben ez most az XS aprólékos csíkozásában öltött testet.


Magának a motornak a részletei sem kevésbé kidolgozottak: Ducati-stílusú térhálós acélcső-vázat kapott a japán vas, és a féktárcsák, valamint a Brembo nyergek is egy Desmóról származnak. Vonzza a tekintetet továbbá az egyedileg elkészített rozsdamentes dupla végdob, illetve a szintén “saját gyártmány” aprócska-pontocska hátsó lámpaduó (akár a szemet gyönyörködtető, “éles” faridom) – és az első, retrósan sárgított világítótest is.

Nem kevésbé klasszikus hatásúak a Bridgestone Accolade gumik, illetve az egyedi szarvasbőr ülés is figyelmet érdemel – a már említett fényezés nem kevésbé, amit a 70-es évek JPS Lotus Forma 1-es autója inspirált.


“Az XS 850 – nem azt mondom, hogy csúnya, de – nem feltétlenül tartozik a legszebb gyári klasszikusok közé, ugyanakkor kiváló alap egy egyedi café racer építéséhez” – indokolta választását Lorenzo Pinto, a Nozem-művek társalapítója.

Ez a darab nem eladó, de ha a napfényes Kaliforniában jársz, nincs kizárva, hogy szembejön a híres mulhollandi Snake-szakaszon a világ talán legszebb XS-e…


Forrás: LuxuryES

kíváncsiak vagyunk továbbá, épített-e közületek valaki már racert? Ha igen, leveled – képekkel – várjuk az info@tesztmotor.hu-ra, és lehet, hogy szerepel majd a Café Kedd-ben!


– a MotoPartsShopban profi, világmárkás, stílusnak megfelelő alkatrészek mellett szakmai segítséget kaphattok café racer (vagy scrambler) építéséhez

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending