Csatlakozz hozzánk

Műhely

Café Kedd: A maximum egy Yamaha XS-ből

Ezen a Kedden egy olvasói kérésnek teszünk eleget: örömmel mutatjuk be, mit művelt a Nozem műhely egy Yamaha XS850-nel

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

– Café Kedd néven új sorozatot indítunk, melyben a Café Racer
kultúra enciklopédiáját igyekszünk fellapozni. Hétről-hétre
láthattok nálunk keddenként racer-csemegéket, de tanácsokat is
adunk, illetve alkatrészeket is javasolunk az építéshez. A célunk,
hogy hazánkban is minél nagyobb nyilvánosságot biztosítsunk ennek az
arra érdemes műfajnak

Ezen példán keresztül arra buzdítunk benneteket, hogyha arra érdemes café racerrel vagy scramblerrel futtok össze a világháló útvesztőiben, bátran küldjétek el nekünk (info@tesztmotor.hu), mert könnyen lehet, hogy itt látjátok viszont!

Szóval ez a csinos darab is így landolt a postaládánkban; a Nozem egy kis holland dizájn stúdió, ahol az egyedi építések mellett ugyanekkora hangsúlyt fektetnek az idényes grafikai (fényezés) megoldásokra is. Esetünkben ez most az XS aprólékos csíkozásában öltött testet.


Magának a motornak a részletei sem kevésbé kidolgozottak: Ducati-stílusú térhálós acélcső-vázat kapott a japán vas, és a féktárcsák, valamint a Brembo nyergek is egy Desmóról származnak. Vonzza a tekintetet továbbá az egyedileg elkészített rozsdamentes dupla végdob, illetve a szintén “saját gyártmány” aprócska-pontocska hátsó lámpaduó (akár a szemet gyönyörködtető, “éles” faridom) – és az első, retrósan sárgított világítótest is.

Nem kevésbé klasszikus hatásúak a Bridgestone Accolade gumik, illetve az egyedi szarvasbőr ülés is figyelmet érdemel – a már említett fényezés nem kevésbé, amit a 70-es évek JPS Lotus Forma 1-es autója inspirált.


“Az XS 850 – nem azt mondom, hogy csúnya, de – nem feltétlenül tartozik a legszebb gyári klasszikusok közé, ugyanakkor kiváló alap egy egyedi café racer építéséhez” – indokolta választását Lorenzo Pinto, a Nozem-művek társalapítója.

Ez a darab nem eladó, de ha a napfényes Kaliforniában jársz, nincs kizárva, hogy szembejön a híres mulhollandi Snake-szakaszon a világ talán legszebb XS-e…


Forrás: LuxuryES

kíváncsiak vagyunk továbbá, épített-e közületek valaki már racert? Ha igen, leveled – képekkel – várjuk az info@tesztmotor.hu-ra, és lehet, hogy szerepel majd a Café Kedd-ben!


– a MotoPartsShopban profi, világmárkás, stílusnak megfelelő alkatrészek mellett szakmai segítséget kaphattok café racer (vagy scrambler) építéséhez

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending