Csatlakozz hozzánk

Műhely

30 éves a VMax – íme az első ünnepi modell

A monocoque portugál mesterei visszatérnek: a roCkS!bikes Gasoline-ja a legendás Yamaha VMAX-on alapszik

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Az oportói portugál duó, Alexandre Santos és Osvaldo Coutinho az it roCkS!bikes színeiben 2013 óta épít egyedi gépeket, melyekbe mindig beépítik a védjegyüknek számító monocoque üzemanyagtartályt, ülést és hátsó részt.

Legutóbbi Yard Built alkotásuk kapcsán Osvaldo és Alex célul tűzte ki, hogy egy teljesen új külsőt kölcsönözzenek a VMAX-nak, kihangsúlyozva és kihasználva annak drag versenyzési képességeit. Mint minden modelljükön, az ún. CS_07 Gasoline-on is helyet kap a védjegynek számító monocoque egység. Mivel a VMAX üzemanyagtartálya az ülés alatt helyezkedik el, ezért egy álüzemanyagtartályt(!) is beépítettek. A motor ezen része fémlemezből és kézzel készített, ami karcsúbb, vékonyabb és sportosabb retro stílusú kinézetet eredményez.

A hírhedt hangzású SC Project kipufogón keresztül nagyon dragos lehet a V4-es hangja…

A drag versenyzési hatás egyértelműen látszik a masszív, bordázatlan Mickey Thomson hátsó keréken, a kézzel készült rozsdamentes acél 4-2-es hengerfejeken, amelyek az egyedi, szabad folyású, karbon hangtompítóval ellátott SC Project kipufogórendszerhez csatlakoznak.

A CS_07 Gasoline egyedi küllős kerekeken gurul. Elöl egy 3,5×18-es kerék található 120/70×18-as Dunlop gumival, míg hátul egy 6,0×18-as kerék sima felületű abronccsal. Megtartották a gyári fordulatszámmérőt, de egyedi alumíniumborítást kapott, az eredeti üzemanyagtartályt pedig egy gyönyörű, egyedileg készült alumíniumegységre cseréltek le, amelyen az it roCkS!bikes emblémája látható. A kézzel készített fém légterelő biztosítja a kiváló aerodinamikát, míg az LSL lábtartó-adapterek és a clip-on kormányrúd a megfelelő vezetési helyzetet. A Rizoma tanksapka és a K&N légszűrő némi extra csillogást hoz, a Brembo fék és kuplungmunkahengerek pedig új szintre emelik a gépet.

…ahogy az egész megjelenése azt sugallja, hogy a negyedmérföld gyilkosa…

A Motogadget alkatrészek, köztük a markolatok, az m-kapcsoló és az m-blaze irányjelzők gondoskodnak róla, hogy ez az egyedi motor tényleg kiemelkedjen a tömegből – a kézzel készült bőrülés az it roCkS!bikes logóval pedig szimplán új mércét állít fel…

A motor 2015. év végén készült el teljesen, hogy megünnepelhesse a VMAX 30. évfordulóját. Erre az alkalomra a gép klasszikus festést kapott. A 70-es évekből származó fehér, fekete és sárga színösszeállítás ikonikusnak számít, ami nem csak a VMAX 30 évét ünnepli, de a Yamaha 60. évfordulóját is! A motorkerékpárt az építők szórópisztollyal festették le házon belül, majd fényes lakkozást kapott.


– a MotoPartsShopban profi, világmárkás, minőségi alkatrészek mellett szakmai segítséget kaphattok motorépítéshez

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending