Csatlakozz hozzánk

Hírek

Leigazolták az Év Utánpótlás versenyzőjét

A nagyon fiatal, nem egészen tíz éves Vincze Viktória Hanna első teljes szezonja után 2016-ban a dragbike mellett a Nemzetközi Utánpótlás Gyorsasági Bajnokságában is indul

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Tavaly már a MAMS licences versenyzőjeként, az Országos Dragbike Bajnokságában húzta a gázt, egy Junior 50-es gép nyergében – nem eredménytelenül. A Magyar Motorsport Szövetség az “Év Utánpótlás Sportolója 2015” megtisztelő címmel ismerte el teljesítményét.

„Apukám szerint már másfél évesen abban leltem igazi örömöm, ha a műhelyében összeolajozhattam magam. Hat éves voltam, mikor megkaptam első járművemet, egy quad-ot. Hét éves koromban indultam először versenyen, Kunmadarason. Sikerült győznöm, és ezután szüleim már hiába akartak lebeszélni, eldöntöttem: motorversenyző leszek!”

“Májustól a pályaversenyzés világába is belekóstoltam, Chrobák János iskolájában edződtem. Jól mentek a dolgok, szeptember végén rajthoz állhattam gyorsasági motorversenyen is, PW50 Special kategóriában. A 17 fős, fiúkkal teli mezőnyben a 2. helyen intettek le”


Idén magasabbra rakja a lécet, a H-Moto Team támogatásával a Dragbike mellett teljes szezont szeretne futni a Nemzetközi Utánpótlás Gyorsasági Bajnokságban is – mesélte el Vincze Viktória Hanna, akinek tehetségén kívül a keresztneve is garancia lehet új csapatánál (a gárda másik hölgy versenyzője ugye Kis Viktória – a szerk.).


Kelemen Krisztián csapatfőnök örömmel vette az új pilóta érkezését:

„Hanna szüleinek megkeresését örömmel vettük, egyrészt, mert ez egy trend nálunk, hogy nem mi vadásszuk le a pilótákat, hanem ők jelzik érdeklődésüket, szándékukat a csapattaggá válásra. Másrészt az utánpótlás-nevelés irányában is úttörő lépés ez, hisz nem titkolt szándékom olyan versenyzőkkel együtt dolgozni, akikkel a motorozás kisiskolájától egészen a világversenyekig el tudunk jutni. Nagy felelősséggel járó feladat ez, mind pedagógiai, mind motorozástechnikai oldalról nézve. Ebből a szempontból Hanna lesz a mi első ilyen motorosunk, és az már csak idő kérdése, hogy hová, milyen magasságokba tudunk eljutni együtt. Egy biztos, ő is, a szülők, és mi, a csapat is minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy ez a pici ceglédi kislány nagyra, a motorosok között naggyá nője ki magát!”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending