Csatlakozz hozzánk

Blog

PályaPéntek: Egyből bajnok lehet a Yamaha? Nem biztos

A Superbike világbajnokság berkein belül mindenki a nagy visszatérő Yamaha esélyeit latolgatja, és mindenki sokat vár az új R1-estől. De mi várható valójában? A csapat válaszol

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A Superbike világbajnokság mezőnyébe több év kihagyás után visszatérő hangvillások projektmenedzsere, Andrea Dosoli szerint fokozatosan szeretnének fejlődni első idényük során. A Crescent Racing főnöke, Paul Denning már valamelyest optimistább célokat fogalmazott meg.

A Yamaha tavaly szeptemberben jelentette be hivatalosan, hogy több év
kihagyás után visszatér a Superbike világbajnokság színeibe. A
hangvillások partnere a Paul Denning által irányított Crescent Racing
lesz, amely hosszú ideje a Suzukival működött együtt (valószínűleg
részben ennek is köszönhető utóbbi gyár távozása), míg a főszponzort, a
Patát a Hondától csábították át. A két versenyző Sylvain Guintoli és
Alex Lowes lesz, azaz az istállónál egyszerre lesz jelen a rutin és a
fiatalság.

2013 BSB bajnoka, Alex Lowes

A csapattól és a motortól már 2016-ban sokat várnak, ám a Yamaha Motor Europe versenyzését felelős projektmenedzsere, Andrea Dosoli igyekezett lehűteni a kedélyeket:

„Tudjuk, hogy a 2016-os szezon tanulóév lesz számunkra, lépésről lépésre akarunk fejlődni a bajnokságban, elsőként pedig szeretnénk felmérni, hol is állunk a többi éllovashoz képest” – nyilatkozta Dosoli. „Tisztában vagyunk vele, milyen kemény bajnokságról beszélünk, ezért a partnereinkkel együtt pontos tervet és menetrendet dolgoztunk ki, hogy fokozatosan javuljon a versenyképességünk. A motorban óriási lehetőségek rejlenek”

2014 Superbike világbajnoka, Sylvian Guintoli

A Yamaha annak a Crescent Racingnek az oldalán tér vissza a Superbike világbajnokság mezőnyébe, amely hosszú évekig a Suzuki partnerének számított a sorozatban. Paul Denning csapatfőnök nagy reményekkel vág neki az előttünk álló szezonnak, szavaival pedig a szériát vélhetően ideiglenesen elhagyó Suzukinak is odaszúrt egy kicsit:

„Remek lehetőség számunkra, hogy végre egy igazán versenyképes motorral állhatunk rajthoz, illetve egy olyan projekt keretében, amely nem csak egyetlen évre szól” – fogalmazott Denning a bemutató során. „Ez az egész a gép fejlesztéséről és a teljesítményünk növeléséről szól. A nyilvánvaló célunk, hogy a világbajnoki címért harcolhassunk, méghozzá az első két éven belül. Izgatott vagyok és jó érzéssel tölt el, hogy itt láthatjuk a motort, még ugyan nem teljesen készen, de már nem sok választja el ettől”

2016-ban Tóth Imre és Rizmayer Gábor, azaz a Team Toth is Yamahával indul a széria top-kategóriájában.


Írta: Balogh Tamás; Fotók: Yamaha Racing
– a legfrissebb sporthírek a P1Race oldalán

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending