Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sebestyén továbbra is gyári támogatású versenyző lesz

Sebestyén Péter 2015-ben nagy lehetőséget kapott a Team Pedercini gyári kawasakis csapatánál a Superbike vb Superstock1000 kategóriájában, amit 2016-ban is folytatás követ

Közzétéve

ekkor

nap videoja - oktober 2015
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Sebestyén Péternek (20) jó kilátásokkal zárult a 2015-ös tanuló szezon, a gyári Kawasaki által támogatott olasz csapatnál, a Team Pedercininél. Menedzsere, Stefano Favaro elmondta, hogy Péter az elmúlt években folyamatosan fejlődött és most is megmutatta, hogy lehetőségek rejlenek a fiatal versenyzőben.

“Ez az év a csapat és Péter számára a tökéletes összeszokás éve volt. A versenyző megtanulta az új motort a legújabb gyári fejlesztésekkel, amiket megkapott a csapat és megtanultak együtt dolgozni a mérnökével. Mindezt az eredményeik is bizonyítják, év közben pontszerzőhely megszerzése, időmérő eredmények és szektor idők a legjobb tizenötben. Nagy csaták, kitartás és akaraterő jellemezte azt a szezont. Péter sajkacsont törésénél az angliai versenyen először azt gondoltuk visszavesz lelkileg belőle, de bebizonyította, hogy igazi harcos – a baleset után két héttel már a következő verseny rajtrácsán állt. Nagyon élveztem ezt az évet, hogy újra benzingőzben voltam, sokáig vártam, hogy egy fiatal mellé álljak, most úgy érzem megérte! Sok munka van előttünk, de közösen építkezünk és nagy reményekkel indulunk ebben a versenysorozatban. A gyári csapat adta lehetőségeket Péter jól használta ki ebben az éveben, sokat tanult belőle. A jövő év még sok meglepetést tartogathat” – nyilatkozta “Stefi”, aki már egy világbajnokot adott Magyarországnak, Talmácsi Gábor személyében.

Peti idén 3 vb-pontot szerzett a Superstock1000-ben

Sebestyén korábban a BMW Racing Team Toth (WSBK) csapatában ifj. Tóth Imre mellett, Rizmayer Gáborral együtt versenyzett. Idén Sebestyén volt a harmadik versenyző az ezresek között, aki képviselhette Magyarországot a WSBK szériában. Talmácsi Gábor után ő az, aki világversenyen gyári támogatott csapattal vett részt versenysorozatban, ez a FIM SUPERSTOCK 1000 kategória. Egy Kawasaki ZX-10R-rel (200 LE, 330 km/h) a hétvégén befejezte az idei szezont és 3 világbajnoki ponttal a 29-ik helyen zárta a 8 versenyből álló világbajnoki sorozatot.

“Az elmúlt években csak az éltetett, hogy én is ott legyek a legnagyobbak között, ez most Stefano munkájának köszönhetően létrejött. Ebben az évben többet tanultam, mint eddig összesen. Egy gyári csapat teljesen más, az elvárások és a munkakövetelmények is magas szinten vannak. Folyamatosan edzenem kell, és mindig ott lenni fejben, még ha nem is a versenyen vagyunk. Ebben az évben jött ki az erősebb terheléstől az alkar problémám és a baleset sem tett jót, de ez csak megerősített, hogy még többet még keményebben kell dolgoznom jövőre. A csapattal nagyon jól sikerült összehangolódni. A mérnökömmel megtaláltuk a számomra legjobb beállításokat, a gyári fejlesztéseket szerintem jól ki tudjuk most már használni, így a jövő évhez optimistán állok. Köszönöm támogatóimnak, hogy ebben az évemben is kiálltak mellettem és jövőre bebizonyíthatom, hogy bizalmuk nem volt alaptalan” – mondta Sebestyén.

Ha minden igaz, jövőre már az új ZX-10R-rel megy majd

A versenysorozatról – eni FIM Superbike World Championship

A Superbike vb és a hozzá tartozó sorozatok: több kategóriából áll, mint Superbike, Supersport (600), Superstock 1000 (Petié) és az európai futamokon a Superstock600.

Ezek a versenysorozatok szériagyártású, de tuningolt motorok küzdelméről szólnak. Itt a riderek utcai motorok megfelelően módosított változataival versenyeznek. A Supersport-ban a 600-asokat mérgesítik, a Superbike-ban, pedig négyhengeres 1000-esek és kéthengeres 1200-asok szerepelnek. A megengedett minimális tömegek magasabbak, mint a MotoGP hasonló kategóriái esetén, egyes technológiák használata tilos (pl. karbontárcsás fék) és a motoroknak homológnak kell lennie az utcai változattal. Az egyes versenysorozat szabályaitól függ a változtatások lehetősége a motorokon.

Kawasaki gyári alkatrészek a MotoPartsShop kínálatában kaphatóak!

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending