Csatlakozz hozzánk

Hírek

160 lóerős az új Monster R

Felfedte bájait a Ducati legerősebb meztelen motorja, az új Monster 1200R, amely 160 lóerős lett. Nagyjából ennyire is számítottunk, de azért vannak meglepetések

Közzétéve

ekkor

ducati monster 1200r 2016
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Arra gondolunk, hogy jóslatainkkal ellentétben nem a Multisrada 160 lóerős DVT-blokkját kapta változó szelepvezérléssel, hanem a Testastretta 11° DS elnevezésűt – amely ugyancsak 160 lovas. Ez ugye 20 lóerővel gyengébb a KTM 1290 SuperDuke R-nél, ugyanakkor megegyezik a négyhengeres BMW S1000R teljesítményével.

Csupasz sportmotor fejlett elektronikai csomaggal: három üzemmóddal, állítható blokkolásgátlóval és kipörgésgátlóval

160LE, 130Nm, 207kg (folyadékokkal feltöltve) – a Ducati naked zászlóshajója, címszavakban. A lenyűgöző számokon túl a felszereltség is impresszív: minden igényt (beleértve a pályahasználatot) kielégítő Öhlins futómű, fejlett elektronika (Ducati Safety pack: finomhangolható TC és ABS, valamint gyújtástérképek), az i-re a pontot pedig a színes, grafikus kijelző (műszerfal) teszi fel.

Szép lett a hátsó traktus is: háromágú felni, sportos faridom (üléstakaró), ötszögletű dupla kipufogó

A finomságok is nagyon a helyükön vannak: “szexi” üléstakaró, karbon első sárvédő, Monster-feliratú sportülés, ízléses fejidom és felnik, Öhlins kormánygátló a villanyak fölött (újra), mart lábtartók, dizájnos dupla kipufogódob – bár ez utóbbi helyén a Termingnonik még jobban állnak majd, ami erre az R-modellre szinte kötelező.

A csinos új fejidom mögött színes kijelzős műszerfal rejtőzik

Nem csak a körítése, az 1200R kompresszió-viszonya is eléggé sportmotoros: 13:1 arányú. Beszédes adat továbbá a kipufogó leömlők 58mm-es átmérője, de a villák is 48mm-esek, a miheztartás végett. A hátsó Pirelli Supercorsa SP pedig 200-as… Az áráról még nincs infó, a Monster 1200S 5,41 millióba kerül, pirosban.

Szép lett a hátsó traktus is: sportos faridom (üléstakaró), ötszögletű dupla kipufogó

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending