Hírek

160 lóerős az új Monster R

ducati monster 1200r 2016
Felfedte bájait a Ducati legerősebb meztelen motorja, az új Monster 1200R, amely 160 lóerős lett. Nagyjából ennyire is számítottunk, de azért vannak meglepetések

Arra gondolunk, hogy jóslatainkkal ellentétben nem a Multisrada 160 lóerős DVT-blokkját kapta változó szelepvezérléssel, hanem a Testastretta 11° DS elnevezésűt – amely ugyancsak 160 lovas. Ez ugye 20 lóerővel gyengébb a KTM 1290 SuperDuke R-nél, ugyanakkor megegyezik a négyhengeres BMW S1000R teljesítményével.

Csupasz sportmotor fejlett elektronikai csomaggal: három üzemmóddal, állítható blokkolásgátlóval és kipörgésgátlóval

160LE, 130Nm, 207kg (folyadékokkal feltöltve) – a Ducati naked zászlóshajója, címszavakban. A lenyűgöző számokon túl a felszereltség is impresszív: minden igényt (beleértve a pályahasználatot) kielégítő Öhlins futómű, fejlett elektronika (Ducati Safety pack: finomhangolható TC és ABS, valamint gyújtástérképek), az i-re a pontot pedig a színes, grafikus kijelző (műszerfal) teszi fel.

Szép lett a hátsó traktus is: háromágú felni, sportos faridom (üléstakaró), ötszögletű dupla kipufogó

A finomságok is nagyon a helyükön vannak: “szexi” üléstakaró, karbon első sárvédő, Monster-feliratú sportülés, ízléses fejidom és felnik, Öhlins kormánygátló a villanyak fölött (újra), mart lábtartók, dizájnos dupla kipufogódob – bár ez utóbbi helyén a Termingnonik még jobban állnak majd, ami erre az R-modellre szinte kötelező.

A csinos új fejidom mögött színes kijelzős műszerfal rejtőzik

Nem csak a körítése, az 1200R kompresszió-viszonya is eléggé sportmotoros: 13:1 arányú. Beszédes adat továbbá a kipufogó leömlők 58mm-es átmérője, de a villák is 48mm-esek, a miheztartás végett. A hátsó Pirelli Supercorsa SP pedig 200-as… Az áráról még nincs infó, a Monster 1200S 5,41 millióba kerül, pirosban.

Szép lett a hátsó traktus is: sportos faridom (üléstakaró), ötszögletű dupla kipufogó

Comments

comments