Connect with us
Suzuki

Hírek

Adrián: óriási érzés 92 ezer ember előtt menni

A 24 éves paksi motoros élt a felkínált vb-s (Moto3-as) lehetőséggel Misanóban, és az olasz csapat nem zárta ki a közös folytatást

Published

on

gyutai adrian moto3 misano
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Teljesítette a saját maga és a csapata által felállított elvárásokat
élete első világbajnoki bemutatkozásán Gyutai Adrián, aki TVR Vitali
olasz csapat pilótájaként a 26. helyen fejezte be a vasárnapi Moto3-as
vb-futamot.

A vasárnap reggeli warm up alatt csak négy kört tudott megtenni Adrián, így nem volt alkalma kipróbálni a legújabb beállításokat. A versenynek aztán a 31. rajthelyről vághatott neki azzal a céllal, hogy mindenképpen teljesítse élete első vb-futamát. A rajtra nem sikerült rosszul, ám a motorerő hiánya miatt esélye sem volt a mezőny elejével menni. Végig konstans köröket teljesített – két és fél másodpercen belül volt az összes –, és jó teljesítményt nyújtva végül a 26. helyen fejezte be a viadalt.

A magyar versenyző motorjának csúcssebessége ezúttal 190,5 km/h volt, míg ebben a rangsorban közvetlenül Adrián előtt lévő Matteo Ferrari Mahindrája 201,3 km/h-val száguldott az egyenesben, míg a leggyorsabb John McPhee Hondája elérte 209,6 km/h-s csúcssebességet. Adrián számára most egy a lényeg, hasznosítani tudja a továbbiakban élete első vb-futamán tapasztaltakat.


„Nagyon boldog vagyok, hogy teljesült az álmom, és sikeresen debütálhattam a gyorsaságimotoros-világbajnokságon. Elképesztő magas szinten motorozik mindenki a mezőnyben, éppen ezért rengeteget tanulhattam egész hétvégén. Be kell valljam, nagyon elfáradtam a végére, hiszen ilyen hosszú versenyem még sosem volt. A rajt után minél hosszabb ideig megpróbáltam a többiekkel menni, de a technika miatt erre sok lehetőségem nem volt. Annak viszont kifejezetten örülök, hogy a futamon végig stabil köröket tudtam teljesíteni. Leírhatatlan, mit éreztem, amikor megláttam a kockás zászlót, és ez még semmi nem volt ahhoz képest, amikor 92 ezer néző felállva tapsolt, amerre csak a leintést követően elhaladtam. Hogy lesz-e folytatása ennek a mostani szereplésnek? Még korai erről bármit mondanom, hiszen számomra az olasz bajnokság utolsó futama következik, ahol ismét hatszázas motorral állok majd rajthoz, és Mugellóban mindenképpen pontszerzéssel szeretném zárni az idei szezonomat” – fogalmazott Gyutai Adrián.


A TVR Vitali csapatfőnöke elégedetten vette tudomásul, hogy versenyzője teljesítette a vasárnapi futamot, ezzel akárcsak Adrián, ők is teljesítették első világbajnoki futamukat.

„Nagyon örülök annak, és büszke vagyok rá, hogy Adrián a csapattal együtt sikerrel teljesítette az első világbajnoki futamát. Nagy mérföldkő ez mindkét fél pályafutásában. A versenyre már közelebb kerültünk a megfelelő beállításokhoz, ám a motorerő hiánya nem tette lehetővé, hogy jobb versenyt teljesítsünk. Természetesen elégedett vagyok Adrián teljesítményével, és bízom abban, hogy az olasz bajnokság végeztével, ahol a hatszázasok között szerepel, visszatérünk az esetleges közös folytatásra” – jelentette ki Ordeo Vitali.


Gyutai Adrián legközelebb az olasz bajnokság National Trophy 600 kategóriájában, a mugellói záró futamon áll rajthoz október 11-én.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending