Csatlakozz hozzánk

Hírek

Egy győzelem, Berto Camlek emlékére

Az Alpok Adria hazai futama, magyar sikerekkel: Chrobák János hozta a (nyerő) formáját, ahogy Juhász Dávid is a 600-asok között – csak a nap vége ne úgy történt volna…

Közzétéve

ekkor

nap videoja augusztus 2015
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

“Különös figyelemmel készültünk az Alpok-Adria Bajnokság „hazai” fordulójára, hiszen mindenki győzelmet várt tőlünk” – olvashatók Balogh Róbert csapatmenedzser sorai a Schmidt Racing közleményében. “Nem szerettünk volna épp itthon alulteljesíteni, így igen nagy nyomás nehezedett mind a versenyzőkre, mind pedig szerelőinkre. Eddigi eredményeink után világos volt számunkra, hogy nem megnyernünk kell ezt a két fordulót, csupán nem szabad elveszítenünk. Szerencsére Fortuna ismét mellénk szegődött, így mindkét nap sikerült nyernünk a Superstock 600 és Supersport 600 kategóriában is, visszavéve a vezető helyeket a bajnokságban”

“Sajnos nem lehetett felhőtlen az örömünk, mivel Berto Camlek – aki igen közel állt hozzánk – halálos balesetet szenvedett a Superbike kategória vasárnapi rajtját követően. Felfoghatatlan, hogy ez a mindig vidám, mosolygós ember nem jön többé szembe a boxutcában… Mélyen együtt érzünk a családdal és a hozzátartozókkal…”

Juhász Dávidot tolják be a Superstock600 verseny előtt – a 600-as kategóriákat uralták a magyarok (és azon belül is a Schmidt Racing)

“A végső harc fogja eldönteni, ki nyeri meg a bajnokságot” – mondta Juhász Dávid. “Nagy örömömre szolgált, hogy a Hungaroringen versenyeztem újra, hiszen ez a pálya nem csak gyors, de nagyon technikás is. A szombati időmérőn egy új Superstock 600 pályacsúcsot (1:52.150) beállítva, megszereztem a pole pozíciót. Tudtam, hogy vetélytársam is nagyon komolyan gondolja a bajnoki címet, és mindent meg fog tenni győzelemért. A szombati futamon egy jó startot követően elsőnek fordultam el a cél végén, majd egy jó stratégiával rajt-cél győzelemmel nyerni tudtam”

“A vasárnapi időmérőn meg tudtam tartani az első rajtpozíciómat. A start nem úgy sikerült, ahogyan elvártam, így az első kanyarban csak a 6. helyen fordultam el. Sikerült hamar leküzdenem a mezőnyt és a 2. körben az élre álltam. Tudtam nagyon jól, hogy Alen szorosan mögöttem van. Az utolsó előtti körben megelőzött és onnan kezdve egy igazi „adok-kapok” csatát vívtunk. Végül a verseny végén én jöttem ki szerencsésebben, így sikerült ismét győznöm. Ezzel a győzelemmel a pontállásban is átvettem a vezetést, de a végső csata fogja eldönteni Szlovákiában, ki lesz a bajnok! Köszönöm csapatom kiváló munkáját, és minden szponzoromnak a segítséget!”

“A hétvégi futamgyőzelmemet Berto Camlek-nek (a Hungaroring első áldozata) ajánlom!”

A Schmidt Racing mindent vitt…

“Egy 9,9 pontos hétvége! Röviden így tudnám jellemezni az elmúlt hétvégi Hungaroringes Alpok-Adria fordulót” – kezdte nyilatkozatát Chrobák. “Nyolc pontos előnnyel érkeztem erre a hétvégére, amit csakis növelni szerettem volna. Ez sikerült is. Már a pénteki szabadedzések biztatóak voltak, majd utána szombaton az első időmérő következett. Bár az időjárási körülmények nem voltak épp a legideálisabbak, mert embert és technikát próbáló meleg volt, de jól sikerült. Az időmérőn sikerült futnom egy 1:51,982-es köridőt. Pontosan nem jártam utána, de talán a 600-as kategória pályacsúcsát is ezennel magamnak tudhatom. Utána következett a szombati verseny. A pole pozícióból indulva, egy nem tökéletes rajt után a negyedik helyen fordultam, de gyorsan jöttem is felfele. A második kör első kanyarjánál már sikerült is az élre állnom és onnantól csak növelve az előnyömet, magabiztosan nyertem a futamot”

Chrobák: igaz, nincs teltházas lelátó, nincs akkora tombolás hogy a saját motoromat sem hallom, nincsenek TV-s kamerák, még megtudok mozdulni a box utcában a fényképezők között, de vannak lelkes szurkolók, akik adják az erőt!

“A vasárnapi verseny egy kicsivel izgalmasabbra sikeredett, mivel a rajt után ismét a negyedik helyről kellett feljönnöm és csak 2-3 kör elteltével sikerült megelőznöm Németh Balázst. Utána viszont ismét növelve az előnyömet, magabiztosan sikerült nyernem. Szóval a hétvége igen jó hangulatban végződött a csapatban, amit köszönök is nekik, a szerelőknek, a támogatóknak. És persze a Hungaroringen már megszokott rengeteg hazai szurkolónak, akik biztatták a magyarokat, köztük engem is! A hétvége utolsó futama miatt nem lett 10 pontos az értékelésem! Sajnos a Superbike második futamának rajtja után az első kanyar kigyorsításánál egy nagy baleset történt. Egy igen tapasztalt, az Alpok Adria hétvégék egyik meghatározó alakja, Berto Camlek szerencsétlen versenybalesete után életét vesztette. Őszinte részvétem!”


Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending