Csatlakozz hozzánk

Blog

A show, amitől még Pala is libabőrös lett

Háztáji kaszkadőrünk, Palatinus Attila – pár szintén vérprofi stuntos kollégájával – olyan showt csinált szűkebb szülőhazájában, Szolnokon, hogy még ő maga is beleborzongott…

Közzétéve

ekkor

pala night show szolnok 2015
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Szöveg: Palatinus Attila (Pala#55)

Tavaly júniusában érkezett az első megkeresés, hogy szeretnének a Tiszaparti Nyár rendezvénysorozat záró akkordjaként egy stunt show-t Szolnokon. A show-ba társfellépőként meghívták Hagyó Tamás kaszkadőr barátomat is, hogy legyen autós drift, és néhány kaszkadőrmutatvány is a látnivalók között. Óriási sikere volt a bemutatónknak, szinte egy emberként tapsolt az a kb. 2000 néző, aki aznap kilátogatott. Így nem volt kérdés, hogy 2015-ben újra színre kell majd lépnünk a szolnoki közönség előtt.


Arra gondoltunk, hogy idén még egy “kicsit” fokozzuk a hangulatot és nem egy hagyományos stunt show lesz terítéken, hanem egy éjszakai show! Ez igazi kuriózum számba megy a bemutatók világában. Mivel az új helyszín jóval nagyobb volt a tavalyinál, bővítettük a fellépők számát még két profi stunt riderrel, a motoros körökben már jól ismert Csáki Gyuszival és Szöllősi Pepével.


Már a délutáni órákban kitelepültünk a helyszínre és kiállítottuk a motorjainkat, hogy még a bemutató előtt világosban megcsodálhassák, fotózhassák azokat az érdeklődők. Ahogy közeledett az este, egyre nagyobb volt a nyüzsgés a Hild téren a sátrunk körül. Ekkor már nem volt más hátra, mint hogy feltegyük a pirotechnikai kiegészítőket a motorokra, a quadra és az autókra.


Ahogy este 9-et ütött az óra, begurultunk a Baross útból nagyon profin kialakított stunt arénába. Na, akkor szembesültem vele először, hogy mekkora brutális tömeg várja, hogy belecsapjunk a lecsóba… Hihetetlen mennyiségű nézőt láttam a pálya mellett (a szervezők 3000-4000 főre becsülték, ez szolnoki viszonylatban óriási eredmény, hogy ennyi embert vonzzon egy rendezvény.)


Na, nem is tétováztunk sokáig, megkezdtük az előre megbeszélt koreográfiát. Először Pepe, Gyuszi, és én a motorokkal indítottuk el a show-t, majd azt Hagyó Tomi saját speciális rámpájáról megindított oldalsó kétkerekezése követte a jó öreg 2107-essel. Ennél a résznél már érezhető volt, hogy a publikum ráhangolódott a show-ra…


Ezután újra a motoroké volt a főszerep, amiken elkezdtük begyújtani a pirotechnikákat, amit Csáki Gyuszi a kipufogójából előtörő lángcsóvákkal spékelt még meg egy „picit”. Ekkor már kezdett elszabadulni a jó értelemben vett pokol. Ezt követően Tomi átült a drift BMW-be és jöttek a további autós mutatványok, amivel egy időben már elkezdtük lőni az útra telepített tűzijátékokat.


A motorokkal is átálltunk drift-üzemmódba és szinkronban nyomtuk az autóval a show-t. A pirotechnika pedig ment ezerrel autóról, motorról meg ahonnan csak tudott. Azt hiszem, ez volt az a pont, amikor a hangulat abszolút a tetőfokára hágott. Itt bizonyos részeknél még én is libabőrös lettem ettől az egésztől (ami még soha nem fordult elő velem a pályafutásom során…).


A fináléban előkerült még a lángkapu, ami szintén egy nagy látványelem a night show-ban – és ha valakinek esetleg még ez sem lett volna elég, azok kedvéért még húztunk a pálya több pontján is keresztbe néhány lángfüggönyt…


Számomra óriási élmény volt ismét „hazai pályán” bemutatózni, pláne így, hogy ekkora siker övezte a showt. Azt gondolom, hogy sikerült maradandót alkotnunk a srácokkal, és a szervezőkkel. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál a millió gratulációnál, közös fotónál, autogramm kérésnél a show után. Arról a több tucat üzenetről nem is beszélve, amit a Facebook oldalamon kaptam, amik egybehangzóan csak arról szóltak, hogy sokkal több ilyen show-t kellene tartanunk szerte az országban – hiszen ez mindenkit magával ragadott kortól és nemtől függetlenül.


A profi szervezésért hatalmas köszönet jár az Aba-Novák Agóra kulturális szervezőinek és a szolnoki V2 Bikers MC-nek. Ez az egész nem jöhetett volna létre a szoros együttműködésünk nélkül.


– még több infó, kép és videó a Facebookon: Palatinus Attila Stuntrider


– A Palán látható Mugen Race ruházatot keresd a SuperZone-ban

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending