Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

SBK Laguna Seca: Egy Ducati versenyző vált a dugóhúzó királyává

A hétvégén tartották a Superbike vb kilencedik fordulóját, melyen a Kawasakik a vártnál távolabb kerültek a győzelemtől!

Published

on

sbk laguna seca 2015
jgpr
RST AIRBAG

Laguna Seca gyakran produkál izgalmas futamokat, technikás vonalvezetése pedig inkább a tapasztalt versenyzőknek szokott kedvezni. Ez utóbbit a spanyol újonc cáfolta meg, Jordi Torres ugyanis az első sorba kvalifikálta magát szombaton. A rajtrács első két pozícióját egyébként a gyári Ducati versenyzői foglalták el (Davies és Giugliano sorrendben), így a két Kawasakinak (Rea és Sykes) csak a második sorban jutott hely. A vártnál jobban teljesített Rizmayer Gábor is, aki bekerült a Superpole első felvonásába, és a 19-ik rajtkockát biztosította be magának.


Az első futam előtt esőt is kapott a pálya, a rajt pillanatára viszont az teljesen felszáradt. Remekül rajtolt az élről Chaz Davies, csapattársa ellenben hátraesett. A második helyért a két Kawasaki vívott meg, akik szinte az egész versenyen kerék a keréken motoroztak. Az első kanyarokban majdnem közéjük szúrt Jordi Torres az Apriliával, a körök elteltével azonban nem bírta tartani az iramot, sőt Giugliano is megelőzte őt – bár a megszerzett ötödik hely sem rossz egy olyan versenyzőtől, aki eddig csak videojátékon tesztelte a pályát. Kétszázadik futamát teljesítette Leon Haslam, aki egy bukás után csak a 13-ik helyen ért be. Az élen Davies nem hibázott, és magabiztosan nyerte a futamot. Mögötte Sykes és Rea izgalmas harcot vívtak, melyből végül Sykes került ki győztesen – megszakítva ezzel Rea sikersorozatát, miszerint eddig a második pozíciótól rosszabb helyen még nem végzett az idén.


A második futam rajtja hasonlóan alakult, bár Giugliano ezúttal csak két pozíciót vesztett. Javulása nem tartott sokáig, az olasz elvesztette uralmát a Panigale felett, és egy látványosan fájdalmas high-side bukással fejezte be a futamot. Ezután az eső próbálta felkavarni az erőviszonyokat, mely kissé belassította a két Kawasakit, Davies viszont nem vett vissza a tempóból. Az élen így ismét Davies motorozhatott magabiztosan, míg a második helyért Rea és Sykes harcolt, a negyedik helyért pedig a két Apriliás: Haslam és Torres. Torres sokáig követte csapattársát, és hiába tűnt gyorsabbnak, hosszú körök kellettek számára az előzéshez – a fiatal spanyol így a negyedik helyen ért be Haslam előtt. Davies győzelme a második futamon sem került veszélybe, mögötte pedig ismét Sykes-Rea sorrendben ért be a két Kawasaki.


Az amerikai nagydíjat is a britek uralták, Davies ennyire fölényes győzelmeire viszont kevesen számíthattak. A brit ezzel feljött az összetett a harmadik helyére, megelőzve Lean Haslam-et. Az élen nem történt változás, Rea előnye csupán minimálisan csökkent csapattársával szemben, így lassan már a zsebében érezheti a világbajnoki címet. Már mindössze 4 forduló van hátra, legközelebb Malajziába utazik a mezőny, az időpont Augusztus 2.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending