Connect with us
Suzuki

Hírek

IDM: dobogón Talma versenyzője

Kiválóan szerepeltek a magyarok a német bajnokság KTM-es utánpótlás kategóriájában: a Talmácsi Racinges Somosi Alexander második, a H-Motós Kovács Bálint negyedik lett

Published

on

nap videoja julius 2015
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Hétvégén a Hungaroringen rendezték meg a német superbike bajnokság ötödik futamát. Az IDM utánpótlás kategóriájában (ADAC Junior Cup) Somosi Alexander, a Talmácsi Racing versenyzője nagy küzdelemben a második helyen motorozott be a célba. A 15 éves hernádi versenyző az 5. rajtpozícióból indult, majd feljött a 3. helyre, és nagy hajrával végül a második helyen fejezte be a versenyt.

Alexander számára ez egy nagy visszatérés volt a januári balesete után, és legjobb formáját motorozta a hétvégén. Az új motorral csak keveset, csupán három edzést tudott motorozni, ennek ellenére kimotorozta a technikát. A kiváló eredmény után úgy döntött a menedzsment, hogy a következő versenyen, a német Sachsenringen is lehetőséget ad Alexandernek:

Volt magyar dobogós az IDM-hétvégén!

“Szenzációs siker a mostani eredmény Alexander és a Talmácsi Racing számára” – mondta Talma, a menedzser. “Rengeteget dolgoztunk, hogy ilyen szinten tudjon motorozni, és kihasználta ezt a lehetőséget. Nagy versenyt futott. A jövő héten, a MotoGP sorozaton belül újra ott lehet a rajtrácson, és a tapasztalataimmal maximálisan fogom őt segíteni egy újabb jó eredmény megszerzéséhez. Gratulálunk a másik magyar versenyzőnek, Kovács Bálintnak a negyedik helyezéséhez”

“A verseny nagyon kemény volt, óriási volt a hőség és a hátsó gumik tapadása nem volt optimális, sokat csúszkált a motor hátulja a kanyar bejáratoknál” – nyilatkozta Somosi. “Ennek ellenére megvolt a kontroll és jó íveken tudtam motorozni. Sok erőt és magabiztosságot adott ez a siker a további versenyekre”

Nemhogy tuningolják, butítják: az eredetileg 44 lóerős KTM RC390-eseket visszafojtották 38 lovasra, hogy még inkább megtanuljanak lendületből menni az ifjú titánok

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending