Connect with us
just1 mx
Suzuki

Hírek

Superbike Misano: Biaggi hatodik helyekkel tért vissza a szünet előtt

Túl vagyunk a SBK vb nyolcadik versenyhétvégéjén!

Published

on

wsbk misano 2015
jgpr
RST AIRBAG

A mezőny az elhunyt Marco Simoncelliről elnevezett olasz aszfaltcsíkon gyűlt össze, ahol a kétszeres világbajnok, Max Biaggi visszatérése volt a legnagyobb szenzáció. Az öreg kalóz hamarosan 44-ik életévét tölti be, az RSV4 nyergében viszont még mindig otthon érzi magát. Hiába telt el 2,5 év visszavonulása óta, Max megnyerte mindkét pénteki szabadedzést. A szombati kvalifikáción némileg már rendeződtek az erőviszonyok, így az első sort Sykes, Haslam és Giugliano bérelték ki. A tabellát vezető Rea a negyedik, míg a visszatérő Biaggi az ötödik rajtkockát szerezte meg. Az RSV4-nek mindig is feküdt Misano vonalvezetése, de az is lehet, hogy Biaggi visszatérése tett jót a csapatnak, ugyanis mindhárom Red Devils Aprilia befért az első két sorba (Torres 6-ik).

Tom Sykes indulhatott az élről, amit az első futamon ki is használt

Vasárnap napsütés várta a versenyzőket, az első futam viszont nem tartogatott izgalmakat a győzelmet illetően. Mintha a két évvel ezelőtti Tom Sykes tért volna vissza, aki a Kawasakival rajt-cél győzelmet aratott, más dimenzióban motorozva az üldözőkhöz képest. Remekül indult el Biaggi, aki a negyedik helyen fordult el, ám Jonathan Rea mellette tartotta motorját, kissé talán kizökkentve az olaszt, akinek aztán Guintoli szúrt be keményen. Biaggi így visszaesett a hetedik pozícióig, ám tempója ezután már határozott volt.

Habár Biaggi gyors volt, a három Apriliás közül Haslam volt a legeredményesebb

A második pozícióban sokáig Giugliano motorozott, akinek azonban elfogyott a lendülete a futam végére, így megérkezett a nyakára Jonathan Rea és Chaz Davies. A hajrában mindketten elmentek mellette, ám a második hely sorsa az utolsó kanyarig nyitott maradt. Davies mindent egy lapra tett fel, és bedobta a Ducatit Rea mellé, ám a brit rutinosan kezelte a helyzetet, és nem billentette őt ki túlsodródó ellenfele, így a Kawasaki kettősgyőzelemmel zárhatta az első futamot. Biaggi elől kicsúszott Jordi Torres, és habár könnyedén utolérte a végén lassuló Leon Haslam-t, nem tudta megelőzni csapattársát – bár talán nem akart pontokat elvenni tőle. Biaggi így a hatodik helyen ért célba, csupán két tizeddel lemaradva a legjobb Apriliástól.

Sokáig Giugliano tűnt esélyesnek a második futamon, ám végül jött Jonathan Rea

A második futam teljesen más forgatókönyv szerint zajlott! Giugliano állt az élre, és meglepően sokáig ott is tudott maradni. Habár az olasz már rengetegszer bebizonyította gyorsaságát, futamot még sosem tudott nyerni a kategóriában, így hazai pályán mindent megtett ennek érdekében. Mögötte Sykes ezúttal nem motorozott magabiztosan, és folyamatosan veszített a tempóból. Rea ezzel szemben hamar feljött a második pozícióba, és a futamot vezető Ducatis után eredt.

Biaggi így két hatodik hellyel térhetett vissza

Meglepően jó tempót motorozott Leon Haslam, aki ezúttal az egész futam során versenyképes volt, így harcba szállhatott Chaz Davies-el a dobogó alsó fokáért. Csatájuk az utolsó kanyarig nyitott volt, ám végül az RSV4 egy tizeddel korábban haladt át a célvonalon, így Haslam dobogóra juttatta az Apriliát. Az élen sajnos nem alakult ki ehhez hasonló ütközet, habár a pozíciócsere megtörtént. Jonathan Rea magabiztosan előzte meg Giugliano-t, aki nem tudta felvenni a Kawasaki tempóját, és esélye sem nyílt a visszatámadásra. Rea így újabb győzelmet zsebelt be, és ezen a hétvégén is folytatja elképesztő sikersorozatát, miszerint a második helytől nem végez hátrébb. Biaggi tempója ismét remek volt, a hajrában elmotorozott Torres mellett, és könnyedén utolérte Sykes-t is, ám előzésre már nem nyílt alkalma, így ismét a hatodik helyen ért célba.

Magyar versenyzőink ismét a mezőny végén

Izgalmas volt látni Biaggi visszatérését, aki a várakozásoknak megfelelően felülmúlta Bayliss teljesítményét (azért az olasz könnyebb helyzetben volt), ám a dobogóért nem nyílt alkalma harcolni. Tovább bizonyíthat az öreg kalóz, mivel még egy hétvégére maradt a mezőnyben, ám nem a következő fordulón, hanem az azt követő maláj hétvégén. Jonathan Rea tovább növelte előnyét, ami így már 133 pont csapattársával szemben. Habár Sykes az első futamon régi önmagát idézte, valószínűleg már nem tudja nyomás alá helyezni csapattársát, aki így igazi kihívó nélkül nyerheti meg a bajnoki címet (teljesen megérdemelten). Nem sikerült a megszokottnál jobban szerepelniük a magyar versenyzőknek, Rizmayer Gábor és Tóth Imi egyik futamon sem fért be az első húszba. A mezőny most fújhat egyet, mivel a következő fordulóra csupán négy hét múlva kerül sor, az amerikai Laguna Seca versenypályán!

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending