Connect with us
just1 mx
Suzuki

Blog

PályaPéntek: Olaszországba látogat a Superbike mezőnye

A hétvégén ismét SBK futamok, a helyszín ezúttal Misano!

Published

on

palyapentek sbk misano 2015
jgpr
RST AIRBAG

Nyolcadik helyszínére érkezik a Superbike világbajnoksága, mely Olaszországban kerül megrendezésre. A legendás monzai aszfaltcsík után Misano veszi át az olasz nagydíj szerepét, sajnos egy újabb legendás pályával szerényebb lett a sorozat. Persze Misano sem új a csapatok számára, hisz Monzához hasonlóan már itt is már 44 futamot rendeztek. Az olasz helyszíneken kívül egyébként csak két pályán rendeztek több futamot: Philip Island és Assen már a kezdetek óta szerepelnek a versenynaptárban (48 futam).


Misano egyébként a duplagyőzelmekről szól, ugyanis a 22 fordulóból 15 alkalommal sikerült valamelyik versenyzőnek dupláznia. Közéjük tartozik Tom Sykes is, de Max Biagginak például kétszer is sikerült. Ha pedig szóba került a kétszeres olasz SBK világbajnok (és négyszeres GP250), a hétvége egyik szenzációja ő lesz. A kalóz 2012 végén egy vb arannyal vonult vissza, a hétvégéi futamokon mégis visszaül a nyeregbe! Biaggi két hétvégében egyezett meg a Red Devils Aprilia csapatával (Misano és Sepang), így Haslam és Torres mellett egy harmadik motort is felkészít a csapat. Habár Biaggi többször is tesztelt már az Apriliának, sőt két vb címet is bezsebelt az RSV4-el, óvatosságra inti szurkolóit. A hétvége számára az örömmotorozásról fog szólni, és mivel az RSV4 is sokat módosult a szabályváltozások miatt, nem hinné, hogy a győzelemért harcolhatna. Nagyon szimpatikus volt számára Troy Bayliss visszatérése az év elején, ezért számára az ő teljesítménye fog referenciául szolgálni – igyekszik majd top tízen belül motorozni.


Rekord nagyságú előnnyel érkezik a helyszínre Jonathan Rea. A Kawasaki versenyzője hihetetlennek tűnő 124 pontos előnyt épített fel csapattársával szemben, amekkora előnyre még nem volt példa a SBK történetében 7 forduló után. Rea kellemes hangulatát tovább fokozza első futamgyőzelmének emléke, melyet itt szerzett meg még 2009-ben. Ismeri a helszínt viszont Tom Sykes is, aki biztosan megpróbálja majd csökkenteni hátrányát az újraaszfaltozott pályán.


Három motorral száll tehát ringbe a Red Devils Aprilia csapata. Biaggi mellett a két állandó versenyző is jó teljesítményben reménykedik. Haslam a győzelmet célozza meg, melyre már rég nem volt esélye senkinek a Kawasaki versenyzőin kívül. Jordi Torres is bizakodik, mivel egy ismerős helyszín következik számára, így hamarabb felveheti a tempót, és már a kvalifikáción is sikerülhet előre törnie.


Ugyancsak három motort készít fel a hétvégére a Ducati csapata, mivel tesztversenyzőként Luca Scassa is rajthoz áll a futamokon. Az olasz versenyző már szerepelt a Superbikeban, ám sikereket inkább a Supersportban ért el. Chaz Davies dobogós eredményekre és remek hangulatra számít a hétvégén, a brit nagyon szeret olasz földön versenyezni. Hazai földön száll ringbe a vörösek másik állandó versenyzője, Davide Giugliano, aki visszatérése óta kiválóan motorozik a kvalifikációkon, sőt legutóbb egy ezüstérmet is begyűjtött a második futamon. Giugliano felépülése jól halad, így az olasz megpróbálja átvenni Davies-től a legjobb Ducatis szerepét a szezon második felére.


Folyamatosan javuló formát mutat a Honda csapata, akik a hétvégén szeretnének még közelebb kerülni az élbolyhoz. A csapat szinte hazai futamaira készülhet, mivel az alakulat névadó szponzora, a Pata vált az olasz nagydíj főszponzorává. A címvédő tehát megpróbálja a dobogó közelébe juttatni a CBR-t, ám nem lesz könnyű dolga, mivel jelenleg a Kawasaki, a Ducati és az Aprilia is előrébb tart a fejlesztésekben.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending