Connect with us
just1 mx
Suzuki

Blog

PályaPéntek: Franciaországba érkezett a GP mezőnye

Izgalmas hétvégére számíthatnak a MotoGP szurkolói!

Published

on

motogp argentina 2015
jgpr
RST AIRBAG

A Le Mans-i versenypálya az év egyik legizgalmasabb helyszínei közé tartozik. Az érdekes vonalvezetés mellett az időjárás gyakran újrakeveri a kártyákat, így az erőviszonyok felborulhatnak. A francia napsütés kiszámíthatatlan, így a csapatoknak már most számolniuk kell az esős futam valószínűségével.


Teljes létszámban és teljesen felépülten érkezik a Repsol Honda csapata. Dani Pedrosa háromfutamos kihagyás után tér vissza, miután alkarműtétjéből sikerült teljesen regenerálódnia. Természetesen nem érzi magát bomba formában, hisz ki kellett hagynia néhány edzést, de a szurkolók örömére már biztosan felül a motorra a hétvégén. Marc Marquezt sem fogja már érzései szerint hátráltatni kisujjsérülése, így a címvédő újra harcba szállna a győzelemért. Van min javítania a Repsol csapatának, hisz versenyzői jelenleg a negyedik és a 14-ik helyen állnak a bajnoki tabellán.


Bizakodhat a Yamaha csapata is, hisz Lorenzo győzelmét követően újra formába lendülhet, így Rossival karöltve ismét elfoglalnák a dobogó két fokát. A spanyol rosszul kezdte az idei évet, ám jelenleg nem gondol a bajnokság alakulására, csupán szeretne minél jobban teljesíteni. Valentino Rossi vezeti a bajnokságot, így az olasz nyugodtan érkezhet a helyszínre, előnye valószínűleg egy rosszul sikerült futam után sem fogyna el. Az M1 száraz és esős körülmények közt is gyors, sőt a tapasztalat is az ő oldalukon van, így jöhet bármi, a Yamaha versenyzői ott lehetnek az élbolyban.


Háromnapos teszten van túl a Ducati alakulata (és az Aprilia), akik Mugellóban köröztek a héten, és pozitívan értékelték az eredményeket. Dovizioso szerint Jerezben rossz irányba mentek el a beállításokkal, ám sejtik, hogyan lehetnének ismét a mezőny elején. Dovi egyébként is jól szokott teljesíteni a változó időjárási körülmények közepette, így könnyen előhúzhat egy jó eredményt a kalapból. Rosszul indult a hét a másik olasz Ducati pilóta számára, aki a keddi tesztnap végén egy nagyobb bukás következtében kificamította vállát. A sérülést természetesen azonnal kezelni kezdte egy szakértő, így eléggé valószínű, hogy a fiatal olasz elindulhat a francia nagydíjon.


Elégedett tesztjével a Suzuki csapata is, akik Jerezben körözgettek. A csapat top versenyzője, Aleix Espargaro szerint sokat haladtak a beállításokkal, és ez főként magabiztosabb fékerővel fog járni a következő futamokon. A GSX-RR kanyarbemeneti sebessége így erősebb lesz, és javulhatnak köridők. A spanyol ugyanakkor azt is elmondta, hogy habár nem kedveli a Le Mans-i pálya vonalvezetését, igyekszik gyorsan alkalmazkodni a motorhoz, és a fejlesztéseknek hála előrelépést vár.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending