Csatlakozz hozzánk

Blog

Termékajánló: Mugen Race S Phantom 2 motoros csizma a teszt előtt

Bemutatjuk a magyar vonatkozású versenycsizmát

Közzétéve

ekkor

mugen race s phantom 2 termekajanlo
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Aki gyakran látogat oldalunkra, vagy már járt a SuperZone motoros boltban, annak biztosan nem kell bemutatnunk a márkát. A többieket viszont kissé megzavarhatja a japános hangzású név, és a feltüntetett olasz zászlók. A Mugen Race viszont leginkább magyar eredetű, hisz ahogy weboldalukból is kiderül, a székhely Budapest, így nagy örömmel tölt el, hogy az egyre népszerűbb (sőt már a MotoGP-ben is feltűnő) márka hazai munkálatok eredménye.

Hosszú távú tesztelésre kaptuk a 2014-es fejlesztésű versenycsizmájukat, az S Phantom evolution 2-t, amiben Tóth Imi is versenyzik a SBK világbajnokságon. Lehet Imi leginkább csak sereghajtó az idei évben, abban viszont biztosak lehetünk, hogy a felszerelése által nyújtott biztonság számára is ugyanannyira fontos, mint például a pontversenyt vezető Jonathan Rea-nek. A Phantom 2 védelme felől tehát nem kell aggódnunk!

Ennek ellenére első ránézésre utcai csizmának tűnhet. A Mugen nem alkalmazott hi-tech csatokat és tekerőket a lábra való rögzítéshez, ehelyett klasszikus módon erős cipzárt és nagy felületű tépőzárat alkalmaztak. Az orrészen kialakított koptató (slider) viszont már árulkodik a versenyzői vérvonalról! Műanyag alapra két csavar felfogatásával alumínium koptatót találunk, mely vastagsága 5 milliméter. Nem fog az első pályanapon elkopni, és könnyen cserélhető.

A csizma többi részének felhasznált anyagai főként bőr, gumi és műanyag. A bőr vastagsága 2 milliméter, a csizma talpa pedig olaj és benzinálló gumiból készült. Ez utóbbi azért fontos, mert ezek az anyagok felpuhítják a gumit, így az egy versenyző számára használhatatlanná válhat. A csizma belseje poliészterből készült, és vízhatlan. Meglepően sok figeyelmet fordítottak erre a részre is, ami vadítóan piros színt kapott, benne apró logókkal. A felső rész kényelmesen párnázott, alul pedig fehér antibakteriális talp rejtőzik. A dobozban található egy pár fekete talpbetét is, így még pontosabbá válhat számotokra a Phantom 2.

Az igazi biztonságérzetet számomra a csizma hátsó része adja meg. Masszív, műanyagból készült bokavédőt találunk, rajta apró szellőzőnyílásokkal. Felette szintén műanyagból a versenyzéskor fontos (de minden balesetkor hasznos) csavarodás-gátló, mellette az enyhén koptatott misztikus 20 Quattordici felirat (mely olasz fordításban 2014). Itt találjuk az első olasz zászlót, míg a másodikat a bokavédőn, ami az MNR feliratot öleli körbe, ami a Mugen Race rövidítése. A harmadik olasz zászlót a csizma belső oldalán találjuk, finom radírgumiszerű anyagból, mely meglepetésre a bal oldali csizmán magyar zászlóvá alakult át (talán nem véletlenül).

Előre haladva a sebességváltó okozta kopás elleni védőréteget találjuk, ami puha műanyagból készült, így bízunk benne, hogy nem hajlamos a repedésre. Rajta szépen kialakított, a méhkaptár hatszögletű formáira hajazó mintázat. Ugyancsak nem spóroltak a kidolgozással a csizma felső részén, ahol két Mugen Race logót találunk, és a negyedik olasz zászlót. A külső oldalon egy kisebb pajzsszerű lógó, szemből a méretes logó mögött pedig szürke Mugen Corse feliratok vonulnak végig.

A következő hónapokban tartósan tesztelni fogjuk a bemutatott csizmát, véleményünket pedig természetesen megosztjuk veletek. A Mugen Race S Phantom 2 csizmát megtaláljátok a SuperZone kínálatában, jelenleg akciós 44 900 forintos áron (3 színben). Az első próbaút, a csizma felépítése, és vételára alapján viszont már most okos választásnak tűnik kategóriájában!

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Husqvarna 2019 Fall

Trending