Csatlakozz hozzánk

Hírek

Tóthék elkezdték a pontgyűjtést

Megszerezte idei első pontjait, és beállította rekordját a Tóth csapat a Superbike világbajnokságon Imolában – a második futamon ráadásul kettős pontszerzésnek örülhettek a magyar BMW-sek

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A szombati Superpoleból balszerencsés módon pont kimaradt követően a gárda, de pontszerzésekkel feledtette a szombati edzésnapot. Az imolai első futam során fél tucat versenyző nem ért célba, meg is kellett szakítani a versenyt David Salom hatalmas bukása miatt.

Relatíve közel tudott maradni a mezőnyhöz Tóth Imre, valamint Rizmayer Gábor is, többször “lőtávolon belül” voltak a Grillini valamint Pedercini kawasakis versenyzőkhöz is (Sebestyén Péter 13. lett, 3 pontot szerzett Superstock1000-ben a Pedercini Kawasakival). . A pontszerző hely sorsát végül a két magyar egymás között meccselte le, Gábor sokáig Imre előtt volt, de Tóth az utolsó körben megelőzte Rizit, és a 15. helyen intette le a kockás zászló.


A sok fejlesztés, a beállítások optimalizálása, az új alkatrészek végre gyümölcsöző hétvégét hozott a csapat számára, ugyanis a második futamon a Team Toth beállította a valaha volt legjobb eredményét a Superbike vb-n. Tavaly Magny-Coursban horrorisztikus, esős körülmények között végzett Rizi és Imi a 12. és 13. helyeken, de most szárazon is megmutatta a csapat, hogy képes eredményt elérni.


„Fantasztikus versenyünk volt, a verseny elején lépést tudtunk tartani a mezőnnyel. Bár a versenytempónkon még bőven van mit javítani, reméljük Angliában még gyorsabbak lehetünk majd. Hatalmasat csatáztam Rizivel a 12. helyért, de tisztán és vigyázva egymásra behoztuk a motort, a legjobb egyéni eredményemmel. Borzalmasan boldog vagyok, mert Superbike karrierem során először mindkét futamon pontot tudtam szerezni” – mondta ifj. Tóth Imre.


„Szép lassan kezd összeáll majd az a csomag amit erre a futamra már el tudtunk hozni. Fenomenális érzés a csapattal dupla pontszerzéssel zárni egy versenyhétvégét. Van még min dolgoznunk és fejlesztenünk, de érzem, hogy jó az irány. Ránk fért már egy adag szerencse is, mert igencsak ránk járt a rúd a szezonnyitó óta” – nyilatkozta Rizmayer Gábor.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending