Connect with us
Suzuki

Blog

PályaPéntek: A SBK mezőnye Imolában húzza a gázt!

A hétvégén megrendezésre kerül a SuperBike VB ötödik fordulója!

Published

on

palyapentek: wsbk imola
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Michel Fabrizio nyerte az első versenyt Imolában! Habár ezért pontok nem járnak, az olasz versenyző visszatérése jó hangulatban indult. Nicolas Terol csuklója megsérült a második holland futamon, így az Althea Ducati kénytelen volt keresni egy beugrót a hétvégére. Talán jobb választást nem is találhattak volna, ugyanis Fabrizio sikerre éhes, olasz, és nyert már itt futamot V-kettessel. Fabrizio meglepő módon szerződés nélkül maradt az idei évre, pedig tesztelt, és tárgyalt is a Red Devils Roma alakulatával (ahol Haslam versenyez, és a második helyen áll a bajnoki tabellán). Visszatérve a félrevezető első mondatra: az olaszok egy mókás kis tésztagyúró versenyre hívtak néhány top pilótát, akik közül Fabrizio lépett ki győztesen. A pályán már nem lesz ekkora szerencséje, mivel ez az Althea már nem annyira erős, mint 2011-ben, amikor Carlos Checa bajnoki címet szerzett, bár egy szép eredmény még így is sikerülhet.

Bizakodhatnak a Kawasaki versenyzői a hétvégén! Habár e pálya vonalán nem érvényesül a ZX10R ereje, mindkettejüknek sikerült már itt dupláznia. Jonathan Rea eddig csupán két alkalommal csúszott le a győzelemről a nyolc idei futamból, így különösebb stressz nélkül vághat neki egyik kedvenc helyszínének. Sokkal rosszabb pozícióból indul Sykes, aki még egy futamon sem tudta felvenni a kesztyűt csapattársával, ám 2013 világbajnoka javuló formát mutat, és biztosan megpróbálja visszaszerezni régi sebességét.

Hazai futamára készül az Aprilia csapata, akik újra a győzelem útjára lépnének. Leon Haslam ugyan a második helyen áll a bajnokságban, az ausztrál évadnyitó óta vesztettek a tempóból, és nem tudtak a győzelmekért harcolni. A brit versenyző bizakodik, hisz állt már itt dobogón a BMW-vel. A csapat spanyol újonca, Jordi Torres viszont először jár a helyszínen, így neki még be kell tanulnia a pályát.

A másik olasz gyártó, a Ducati is nagy reményekkel vág neki a hétvégének. Rengeteg sikert értek már el ezen a pályán a gyártó V-kettesei, a Panigale tempója pedig egyre biztatóbb. Chaz Davies élete formájában motorozik, ám e hétvégén visszatér a vörösek olasz versenyzője is. Davide Giugliano egy futamon sem indult még az idén, mivel az ausztrál hétvége előtti teszten komoly sérüléseket szenvedett. Több mint két hónap kihagyás után hazai környezetben térhet vissza, és nagyon nehéz hétvégére számít.

Búcsúzott viszont egy gyártótól is a bajnokság a hétvégén. Ugyan a csődeljárásról szóló hírek már a holland futamok előtt bejárták a világot, az EBR csapata (Hero, Erik Buell Racing) részt vett a versenyeken. Habár az amerikai motorokat ritkán láthattuk képernyőn, az idei évben tempójuk javulásnak indult, köszönve talán új versenyzőjüknek, Niccolo Canepa-nak. A héten azonban hivatalossá vált, hogy a gyártó nem folytatja a versenyzést a SBK bajnokságában, és habár ezt csak ideiglenes kivonulásként jelentették be, valószínűleg már sosem térnek vissza. Niccolo Canepa viszont nem maradt ülés nélkül, a Grillini Kawasaki csapatának megüresedett helyére szerződött.

Keveset van képernyőn az idei címvédő is, Sylvain Guintoli. A Hondához szerződött francia versenyzőnek tovább tartott megszoknia a Honda CBR-t mint várta, ám az asseni pályán meglepődve tapasztalta gyorsulását a futamok során. Magát a Honda csomagját erősnek tartja e hétvégére, így akár további gyorsulást is láthatunk tőle, de akár fiatal csapattársa, Michael van der Mark is meglepheti az élbolyt. A fiatal holland hazai futama után a megszokottól korábban jött Olaszországba, ahol a pihenés után eredményes hétvégére számít.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending