Hírek

Wetcati, a Ducati stílusban tervezett vízi jármű

wetcati
Érdemes lenne egy hasonló modellel bővíteniük palettájukat a vöröseknek?

A japán konkurensek már régóta gyártanak jet ski-ket és egyéb vízi járműveket, ám ezek a Ducati palettájáról hiányoznak. A képeken a svéd Zolland dizájn stúdió munkáját láthatjuk, akik így képzelnék el az olasz gyártót megszemélyesítő motoros vízi eszközt.

A vonalak egyértelműen a Ducati Diaveltől származnak, jól kivehető az első fényszóró, a fejidom, a tank, az ülés, de még a váz részletei is. A Wetcati modelljét két színben képzelték el, pirosban és fehérben (bár a Diavelt alapul véve a fekete vagy a titánium színekkel jobban jártak volna).

Erőforrásnak két darab 1098 Testastretta blokkot képzeltek el, így a teljesítmény elméletileg 320 lóerő lehetne – ami bőven elég lenne az olasz playboyoknak menőzni a part és a jacht között.

E tervek viszont minden bizonnyal sosem fognak megvalósulni (és ez talán nem is baj, főként ezzel az elnevezéssel). Habár biztosan lennének érdeklődők, a Ducatinak jelenleg nincs kapacitása belépni egy számára ennyire új piacra.

Comments

comments

About the author

RSVRocky

Egy Simson S51 nyergében csapott meg a motorozás szele, miután elkezdtem bújni a motoros magazinokat, és egy számomra új, izgalmakkal teli világot fedeztem fel. Mai rohanó és gyakran túl racionális világunkban e hobbi értelmetlennek, túl költségesnek és kockázatosnak tűnhet, de mindezt elfelejted, amikor odahúzol a motorodnak egy kövér gázt! Két Enduro modell után az utcai motorok felé vettem az irányt, azok közül is a sportmotorok nyűgöznek le a legjobban. Leghosszabb párkapcsolatom hét évig tartott, konkrétan egy Aprilia RSV millével – az olasz motorok a gyengéim. Azóta a noalei paripát egy dögös vörös re cseréltem, így jelenleg egy tripla kilences Ducatit hajtok. Folyamatosan nyomon követem a MotoGP + WSBK futamokat, és szívesen tesztelek új vagy használt motorokat.